Celebrity

Amy Schumer slachtoffer van internet-pesterij

De actrice beet wel op een goede manier van zich af.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Wouter Drummen om 09:20 in Celebrity
Amy Schumer was laatst aanwezig bij 'The Ellen DeGeneres Show' waar ze liet weten wel vaker getreiterd te worden op de sociale media. Niet zo heel lang geleden werd namelijk bekend dat de actrice in de live-action Barbie film te zien zal zijn. En dit nog wel als de blonde icoon zelf. Dat bericht kwam haar echter op de nodige kritiek te staan, aangezien nogal wat 'internet-trolls' lieten weten dat Schumer te dik zou zijn om Barbie te spelen. Ellen DeGeneres was degene die erover begon, aangezien zij vond dat Schumer erg goed hierop gereageerd had: ''Wat je zei op Instagram was geweldig en als er mensen zijn die dat nog niet gelezen hebben, doe dat dan. Maar leg ons ook eens even uit wat er precies is gebeurd Amy''.

Amy liet weten dat een tijdje terug er ''Een aankondiging was dat ik misschien zou komen te spelen in een nieuwe film. Ik zal de titel er niet van zeggen maar hij rijmt op Shmarbie'' grapte ze. ''En ja hoor, natuurlijk werd ik daarna gigantisch gepest, met name dan dat ik te dik ben, iets wat me wel vaker overkomen is in mijn carrière. Het is dus niet de eerste keer dat ik word geplaagd, maar het heeft wel een voordeel; ik ben namelijk al een tijd lang bekend en je wordt er harder van, je leert beter voor jezelf op te komen. Maar nu ga ik er zelfs nog wat verder in en denk van: ''Nee, wacht eens even, ik hoef me nergens voor te schamen''. Ik kijk dan in de spiegel, ik weet wie ik ben, ik voel me goed en ik ben sterk en sexy''.

Ze voegde er nog aan toe: ''Ik denk dat de mensen die anderen 'trollen' op het internet meer afzien dan wij ons realiseren. En weet je, voor alle vrouwen van alle leeftijden, jong of oud, geldt gewoon hetzelfde; het houdt nooit op en het belangrijkste is om dat in te zien. Waar het op neer komt, is jezelf te snappen en om jezelf te geven, dan kun je alles aan. Ik bekijk mezelf in de spiegel en zeg dan tegen de vrouw die ik zie: ''Ja, ik kan vooruit met die b*tch''''.

Misschien dat dit alles haar juist wel de perfecte kandidaat maakt om Barbie te spelen. Op het internet gaat namelijk het gerucht dat de film draait om Barbie, die Barbieland wordt uitgezet, omdat ze niet perfect is, maar eenmaal in de echte wereld komt ze erachter dat het ware geluk juist van binnenuit komt!

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Bah bah bah.
Dit is echt niets anders dan een smerige publiciteitsstunt.
Als die fuckers van Sony meteen bij de bekendmaking gezegd hadden dat het een parodie/komische film zou worden had iedereen meteen begrepen waarom Schumer de rol van Barbie kreeg.
Maar nu krijgen ze lekker een berg gratis publiciteit omdat body shaming een hot topic is in de USA.

benjamin

Avatar

centr1no "Dit is echt niets anders dan een smerige publiciteitsstunt."
Ik zie niet goed in hoe dat zo werkt. Indien de berichten waarover Schumer het had puur fictief zijn, zou je kunnen zeggen dat dit een smerige publiciteitsstunt is. Maar indien ze echt gestuurd zijn, zit je dus met berichten die ondanks alles niet hadden moeten verstuurd worden en mag zij daar toch gerust de aandacht op vestigen of op reageren.

Master Of Films

Avatar

Ik zie het ook niet als een smerige publiciteitsstunt. Ik zie meer the bad side of internet. Sociale media is gewoon a-sociale media geworden. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

cenkuto "Als die fuckers van Sony meteen bij de bekendmaking gezegd hadden dat het een parodie/komische film zou worden had iedereen meteen begrepen waarom Schumer de rol van Barbie kreeg"

En dan denk jij dat Schumie niet meer gepest zou worden. Woon je op de maan of zo?
Ze zegt zelf al: "So a bunch of times throughout my career, people have been like, ‘You’re too fat,’ or just, I’ve been, you know, bullied."
Die film zou sowieso al "gratis publiciteit" krijgen op a-sociale media no matter what.

centr1no

Avatar

Verbanden leggen is niet jullie sterkste kant, wel?
Er wordt bekend gemaakt dat er een Barbie film komt en dat Schumer Barbie gaat spelen. Dat is vragen om commentaar.
En dat hebben ze gekregen.
Daarna wordt bekend gemaakt dat één van de onderwerpen van de film dus precies dat is. Hoe mensen beoordeeld worden op hun uiterlijk.

Master Of Muppets " En dan denk jij dat Schumie niet meer gepest zou worden. Woon je op de maan of zo?"

Zeg ik dat?
Schumer maakt vaak genoeg 'grappen' over haar uiterlijk.
Zelfs in dezelfde show als waar dit bovenstaande verhaal aan de orde kwam.
Als ze het zelf doet mogen andere mensen het niet?

En als je 'grappig' wil doen met mijn naam, moet dat dan zo kinderachtig? Wat wordt de volgende? cenpiemelo? kontrino?


esteban

Avatar

1) Vanaf het allereerste bericht over Barbie en de aanwezigheid van Schumer, was meteen bekend dat zij géén Barbie zou spelen. Maar zo krijgen nieuwssites geen clicks natuurlijk. Sony treft geen enkele schuld wat (on)duidelijkheid betreft. Van die stunt is dus niets aan.

2) Het taalgebruik en het wel zéér los omgaan met beledigende en denigrerende woorden is wel degelijk een gigantisch probleem vandaag de dag. Mensen spuwen voortdurend dingen openbaar die ze in het echte leven niet zouden durven uitspreken. Op verscheidene fora klonk het inderdaad meteen"That obese biatch is way too ugly and fat for this!" Door users die al jaren actief zijn. Walgelijk gewoon!

3) Zélf beschouw ik Amy Schumer als redelijk grappig. Het ironische is dan weer wél dat zij net die dingen gaat uitspelen tegenover haar publiek en in haar tv-show. Vooral tijdens haar straatinterviews. Maar wanneer iemand in de spirit of it all "Show us your tits!" roept tijdens haar comedy show, laat ze hem wel uit de zaal verwijderen. Erg dubbele rol heeft ze op dat vlak. Neemt niet weg dat de reacties onbeschoft zijn.

benjamin

Avatar

centr1no "Er wordt bekend gemaakt dat er een Barbie film komt en dat Schumer Barbie gaat spelen. Dat is vragen om commentaar.
En dat hebben ze gekregen."
En jij vindt echt dat er geen andere manier is om commentaar te uiten dan beledigend taalgebruik en pesterijen?

centr1no "Daarna wordt bekend gemaakt dat één van de onderwerpen van de film dus precies dat is"
En met 'daarna' bedoel je dus later dan het eerste artikel?

Baron Von Marlon

Avatar

Een celebrity die negatieve commentaar krijgt op internet, vanwege haar uiterlijk.
Wat een nieuws!

centr1no

Avatar

Benjamin " En jij vindt echt dat er geen andere manier is om commentaar te uiten dan beledigend taalgebruik en pesterijen? "

Waar staat dat? Zeg ik dat ergens? Heb ik het daar überhaupt over?
Benjamin " En met 'daarna' bedoel je dus later dan het eerste artikel? "

Ja, want alle fat shaming Amerikanen krijgen hun altijd wel geïnformeerde filmnieuws alleen maar van Filmtotaal.nl.
Waar heb je het over man?

Hoe moeilijk is het om te zien dat dit gestuurde media aandacht is?

benjamin

Avatar

centr1no "Ja, want alle fat shaming Amerikanen krijgen hun altijd wel geïnformeerde filmnieuws alleen maar van Filmtotaal.nl."
En hoe komt filmtotaal dan aan dat filmnieuws als de studio dit niet bekend gemaakt heeft? Komaan zeg, dit kun je toch zelf amper geloven...

centr1no "Waar staat dat? Zeg ik dat ergens? "
Het omschrijven van de commentaar die Schumer kreeg als terecht kan wel iets in die richting insinueren.

Sunspot

Avatar

Alsof ze dat niet wilt, aandachtshoer is ze.

Houd totaal niet van dat mens, zoals gezegd pure aandachttrekker zoals ik haar zie. Kots...

centr1no

Avatar

Benjamin " En hoe komt filmtotaal dan aan dat filmnieuws als de studio dit niet bekend gemaakt heeft? Komaan zeg, dit kun je toch zelf amper geloven..."

Filmtotaal is niet de enige website die dit soort nieuws brengt en Filmtotaal (en de meeste websites) heeft niet de studio als rechtstreekse bron. Er waren legio websites die ruim voor 12 december al meldden dat Amy Schumer Barbie ging spelen, zonder expliciet te melden waar de film over ging en wat voor rol Schumer precies zou hebben.

En mijn opmerking 'terecht' wordt in dat bericht meteen gevolgd door de reden waarom het 'terecht' is. Om het te verduidelijken dus. Waar jij schijnbaar compleet overheen leest. En wat ik ook in dit topic herhaal. Twee keer zelfs.

Je kunt het misschien niet eens zijn met mijn theorie dat dit een publiciteitsstunt is, maar kom niet aan met idiote verzinsels of dat ik beledigingen en pesterijen goedkeur.
Ik zeg wat ik zeg. Letterlijk. Waar jij je insinuaties en andere wazige conclusies vandaan haalt is mij niet duidelijk.
Ik weet wel dat ik er nu klaar mee ben voor dit topic.

nieuwslaatste nieuws

meest populair