Matthew Lillard blikt terug op Wes Craven's slasher 'Scream'

Matthew Lillard blikt terug op Wes Craven's slasher 'Scream'

Wat verwachtte hij van de horrorfilm?

Aanstaande zondag is het 20-jarige jubileum van de horror Scream, geregisseerd door Wes Craven die vorig jaar overleed. Niet alleen bracht de film met een beperkt budget veel winst op, ook op kritisch gebied spreekt men er tevreden over. Daarna kwamen er drie vervolgen (allen met Craven achter het roer), plus een tv-serie op MTV. Website Consequences of Sound sprak met één van de hoofdrolspelers uit het eerste deel, Matthew Lillard.

"Ik heb geen flauw idee waarom 'Scream' zo veel voorstelt," begon de 46-jarige Amerikaan. "Als ik nu meteen op Twitter ga, dan kan ik je garanderen dat 30 mensen zeggen: 'Je was geweldig als Stu!' Die film kwam twintig verdomde jaren geleden uit! Gast, ik ben vreemdgegaan met de vrouw van George Clooney in 'The Descendents!'"

Tijdens het maken van de slasher had hij er ook al geen hoge pet van op. "Het wordt een minuscule, kleine horrorfilm die niets zal betekenen. Dat was mijn denkwijze. 'Dit is geen groot moment, het is geen belangrijke film, het is niets speciaals... ' Ik herinner me op de set dat Wes allemaal maskers uit dozen tevoorschijn haalde, want ze hadden geen masker voor de film. De film was al begonnen met de opnames en ze worstelden met de zoektocht naar een verdomd masker."

Lillard gaat verder over de cast: "Courtney Cox was een bekendheid, maar niet iemand die veel geld bij de box office binnenhaalt. Niemand had eerder van Skeet Ulrich gehoord en Neve Campbell was dat meisje uit 'Party of Five.' Maar dat droeg wel bij aan het succes van de film. Niemand verwachtte het. Hij was niet nauwkeurig gemaakt, de film is niet twaalf keer bekeken voor de zekerheid. Er was ook geen groep mensen die het einde herschreven, of uitvoerende krachten van Harvard die ons vertelden hoe je een film moest schrijven en maken. Het was Wes Craven, die dat al zijn hele leven deed en de beste film maakte die hij kon."

Toch is de acteur niet helemaal weggeblazen door Scream. Hij eindigt: "Ik denk dat als je de eerste tien minuten eruit haal, en het laatste half uur, dan is de film erg gewoontjes."



NieuwsFilm

meest populair