Blu-Ray Review: Star Trek Beyond

Blu-Ray Review: Star Trek Beyond

De adrenalinestoot van Justin Lin.

Regie: Justin Lin | Cast: Chris Pine (Kirk), Zachary Quinto (Spock), Karl Urban (Bones), Zoe Saldana (Uhura), Simon Pegg (Scotty), John Cho (Sulu), Anton Yelchin (Chekov), e.a. | Speelduur: 122 minuten | Bioscooprelease: 21.07.2016 | FilmTotaal Recensie: 4 sterren

Na het verschijnen van de trailer werd Justin Lins Star Trek Beyond al snel gezien als een Fast & Furious-achtige Star Trek-film. Uiteraard was dit niet iets waar de liefhebbers direct op zaten te wachten. Toch bleek Beyond een zeer vermakelijk en verfrissend deel en is het misschien zelfs de beste in de Star Trek reboot-reeks. Onlangs verscheen de film op Blu-ray.

In het $185 miljoen kostende Beyond (FT Stercijfer = 7,0), die met $343,5 miljoen fors minder scoorde dan de voorganger Star Trek Into Darkness ($467,4 miljoen), verkent de crew van de Enterprise, met onder meer Captain Kirk, Spock, Uhura, Bones, Scotty en Sulu aan boord, opnieuw de verste uithoeken van de ruimte. Hier krijgt de bemanning te maken met een mysterieuze nieuwe vijand die de Federatie zwaar op de proef stelt.


Film: Star Trek Beyond | Discs 1 x Blu-Ray | 1 x 3D Blu-Ray | 1 x Dvd | Retail release: december 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Engels DTS-HD 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5053083075347 | Ook verkrijgbaar op: Blu-Ray | Dvd | Met dank aan: Universal Pictures

De schijven van deze Blu-Ray uitgave van Star Trek Beyond zitten vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt als eerste het logo van Paramount in beeld. Na de taalselectie en enkele waarschuwingen start het geanimeerde hoofdmenu voor onder meer de extra's.

Beeld

Ondanks dat het beeld redelijk scherp oogt en de kleuren natuurlijk, maar overwegend sterk aanwezig zijn, valt de licht storende laag ruis op. De vraag is of dit bedoeld of onbedoeld is. Het lijkt op het laatste, aangezien de film digitaal is opgenomen. Heel storend is de ruis niet, maar het beeld had waarschijnlijk een stuk strakker kunnen zijn zonder de ruis. Iets dat goed past bij een sciencefictionfranchise als Star Trek. De visuele effecten zijn van een uitstekend niveau. Al met al een zeer nette uitgave, op de ruis na.

Geluid

Met een Dolby Atmos-track levert deze schijf een prima geluid af, welke vol en overtuigend klinkt en ruimte biedt aan veel surround effects. Denk alleen al aan de waanzinnige ruimte-race in de derde akte. Ook is er veel (herkenbare) filmmuziek, opnieuw gecomponeerd door Michael Giacchino. Uitstekende track.

Bekijk de afbeelding
Bonusmateriaal

Op de Blu-ray schijf staat flink wat bonusmateriaal. Ondanks dat de gemiddelde speelduur van de afzonderlijke featurettes de 5 minuten niet passeert, is het een mooie mix. Hieronder de belangrijkste:

Beyond the Darkness: Een featurette waarin producent J.J. Abrams, regisseur Justin Lin en schrijvers Simon Pegg en Doug Jung hun samenwerking aan Beyond bespreken. Met 10 minuten de meest omvangrijke featurette.

Divided and Conquered: Een featurette over de verschillende groepjes die op pad gaan in de film. Onder meer de niet veel later verongelukte Anton Yelcin is te zien.

A Warped Sense of Revenge: Een snelle blik op de intenties van de slechterik Krall, gespeeld door Idris Elba.

Exploring Strange New Worlds: Een mooie blik op de vele sets die tijdens de opname van de film zijn gebruikt. Uiteraard zijn er veel beelden van achter de schermen te zien. Een aanrader.

New Life, New Civilizations: Aangezien de franchise die jaar 50 jaar bestaat, werd besloten dat er in Beyond 50 verschillende buitenaardse rassen werden opgenomen. In deze extra wordt er samen met 'chief makeup effects designer' een blik geworpen op de vele aliens die via praktische effecten tot leven zijn gewerkt.

For Leonard and Anton: Een video met een ode aan de overleden acteurs Leonard Nimoy (originele Spock) en Anton Yelchin (nieuwe Chekov).

Gave Star Trek-film op een prima Blu-ray uitgave

Star Trek Beyond is zeer coole Star Trek-film geworden, waarin zeker de hand van Justin Lin zichtbaar is. Met waanzinnige visuele, maar ook praktische effecten is de film van het begin tot het behoorlijk over-the-top einde één grote adrenaline-rit. Ondanks de toch wat matige opbrengst is het vierde reboot-deel in ontwikkeling. Deze Blu-ray uitgave is in alles erg netjes.

NieuwsFilm

meest populair