Blu-Ray Review: The Secret Life of Pets

A.k.a. Huisdierengeheimen.

Regie: Yarrow Cheney, Chris Renaud | Cast (stemmen): Louis C.K. (Max), Eric Stonestreet (Duke), Kevin Hart (Snowball), Jenny Slate (Gidget), Ellie Kemper (Katie), Albert Brooks (Tiberius), Lake Bell (Chloe), Dana Carvey (Pops), Hannibal Buress (Buddy), Bobby Moynihan (Mel), Chris Renaud (Norman), Steve Coogan (Ozone/Reginald), e.a. | Speelduur: 83 minuten | Bioscooprelease: 03.08.2016 | FilmTotaal Recensie: 3,5 ster


En opeens is DreamWorks Animation niet meer de grootste concurrent van Walt Disney / Pixar. Illumination Entertainment timmert namelijk in een rap tempo aan de weg met de Despicable Me-franchise en wist eerder dit jaar te verrassen met The Secret Life of Pets, a.k.a. Huisdierengeheimen. De animatiefilm deed financieel niet heel veel onder aan bijvoorbeeld Pixars Finding Dory. Onlangs verscheen The Secret Life of Pets op de blauwe HD-schijf.

In het 'slechts' $75 miljoen kostende The Secret Life of Pets (FT Stercijfer = 6,6), met een wereldwijde opbrengst van ruim $875 miljoen, woont Max in een appartementencomplex in Manhattan. Zijn leven als favoriete huisdier komt echter op zijn kop te staan als zijn eigenaar een bastaard genaamd Duke mee naar huis neemt. Als blijkt dat het schattige witte konijntje Snowball een leger van verlaten huisdieren bijeen brengt om wraak te nemen op alle gelukkige huisdieren, moeten ze hun ruzies even opzij zetten.


Film: The Secret Life of Pets | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: november 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Dolby Atmos 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5053083074180 | Ook verkrijgbaar op: 3D Blu-ray | Dvd | Met dank aan: Universal Pictures

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van The Secret Life of Pets zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt als eerste het logo van Universal Pictures in beeld. Na de taalselectie start het geanimeerde hoofdmenu voor onder meer het bonusmateriaal.

Beeld

Uiteraard - maar weinig animatiefilms scoren op dit punt ondermaats - heeft deze schijf een beeldkwaliteit om van te smullen. Ondanks dat Illumination met een veel beperkter budget werkt dan bijvoorbeeld Pixar of Disney zien de animaties er fantastisch uit in High Definition. De kleuren zijn zeer fraai en deze spatten dan ook regelrecht van je scherm. Eigenlijk weinig aan op te merken, fraai!

Geluid

Het geluid van deze Blu-ray uitgave mag er ook zijn. De animatiefilm biedt voldoende geluidseffecten en er is volop muzikale ondersteuning, opgeleverd door componist Alexandre Desplat die een Oscar won voor zijn werk aan The Grand Budapest Hotel. Verder is er veel dialoog tussen de verschillende dieren. Er is een Nederlandse geluidstrack aan te zetten, met stemmen van onder meer Fedja van Huêt, Frank Lammers, Jandino Asporaat en Georgina Verbaan.

Bekijk de afbeelding
Bonusmateriaal

Er is veel bonusmateriaal te raadplegen. Slechts beperkt zijn er featurettes die voor de meer volwassen kijker interessant zijn. Zo wordt er met onder meer Kevin Hart gekeken naar echte huisdieren. In The Humans That Brought You Pets tref je wat meer inhoud: de producenten en regisseurs vertellen hoe ze bij de film zijn gekomen. En zoals wel vaker bij Dvd/Blu-ray uitgaven van animatiefilms zijn er korte animatiefilms te bekijken, in dit geval drie stuks NormanTV, Weenie en Mower Minions.

Vervolg al gepland; prima Blu-ray uitgave

The Secret Life of Pets is voor de kinderen een prima animatiefilm en het valt Illumination Entertainment te prijzen dat ze een dergelijk succes weten te realiseren naast de Despicable Me-films. Een tweede The Secret Life of Pets staat gepland voor de zomer van 2018. Deze Blu-ray uitgave biedt een uitstekend beeld en prima geluid. De extra's zijn voor de oudere liefhebber wel wat karig.

NieuwsFilm

meest populair