Gerard Butlers 'Geostorm' in zwaar weer?

Butlers klimaatcrisis-thriller lijkt een eigen crisis te doorstaan.

Het zijn stormachtige tijden voor de nieuwste film met Gerard Butler in de hoofdrol, Geostorm. De actiethriller vol milieuproblematiek en politieke complotten wordt momenteel onderworpen aan dure reshoots. Hoewel al in 2014 in productie gegaan, bleek de film weinig instemming van het testpubliek te genieten. Extra sleutelen aan Geostorm bleek noodzakelijk. Daarvoor werd gelijk een nieuwe regisseur ingeschakeld.

Geostorm werd oorspronkelijk geregisseerd door Dean Devlin, hoofdzakelijk bekend als schrijver van Independence Day en Stargate. Devlin maakte met deze film zijn speelfilmdebuut als regisseur. Na de negatieve feedback bij de testscreenings huurde producent Jerry Bruckheimer Danny Cannon (Judge Dredd, Gotham) in om voor 15 miljoen dollar aan reshoots voor zijn rekening te nemen. Een ongewoon hoog bedrag voor heropnamen, zelfs voor blockbusters. Bij de reshoots werd ook de opzet van de film grandioos veranderd en werden nieuwe personages toegevoegd en oude opnieuw gecast.

Geostorm handelt over een man die de ruimte in wordt gestuurd om een reeks satellieten die wereldwijd het weer moeten besturen, ervan te weerhouden een superstorm te scheppen die de hele planeet ernstig kan ontregelen. Tegelijkertijd komen hij en zijn broer, van wie hij vervreemd was geraakt, achter het ontstaan van een schimmig plot om de Amerikaanse president te vermoorden. Butler mag dus wederom aan de bak om zowel de president als de mensheid te redden. Denk Olympus Has Fallen maar nu ook met harde wind. En met Ed Harris, Andy Garcia, Abbie Cornish en Jim Sturgess.

Ondanks alle tegenwind dient Geostorm alsnog op 20 oktober in de VS uit te komen. Een Nederlandse releasedatum is nog niet beschikbaar.



NieuwsFilm

meest populair