Geostorm (2017)

Control the weather, control the world.

Dean Devlin blijkt moeilijk te kunnen ontsnappen aan de schaduw van Roland Emmerich.
play

4,0 details

  • 109 Min
  • Actie
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
109 Min Verenigde Staten

Een man onderneemt een reis naar de ruimte om klimaatveranderende satellieten ervan te weerhouden een storm te lanceren van episch formaat. Zijn broer ontdekt in de tussentijd een plan om de Amerikaanse president te vermoorden.

Regie
Dean Devlin
Danny Cannon
Cast
Gerard Butler, Andy Garcia, Ed Harris, Abbie Cornish, Jim Sturgess, Zazie Beetz, Alexandra Maria Lara, Sterling Jerins, Katheryn Winnick, Robert Sheehan, Mare Winningham, Richard Schiff, Daniel Wu, Eugenio Derbez, Amr Waked, Gregory Alan Williams, David S. Lee, Sue-Lynn Ansari, Drew Powell, Talitha Bateman, Jeremy Ray Taylor, Jodi Lyn Brockton, Christopher Heskey, Adepero Oduye, Randall P. Havens, Corrina Roshea.
Release
18.10.2017
Release NL
19.10.2017
Release DVD
07.03.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Dean Devlin | Cast: Gerard Butler (Jake Lawson), Jim Sturgess (Max Lawson), Abbie Cornish (Sarah Wilson), Andy Garcia (President Andrew Palma), Ed Harris (Leonard Dekkom), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2017

Geostorm is het type film dat normaal gesproken midden in de zomer verschijnt na een enorme marketingcampagne: een groots actiespektakel dat door te appelleren aan een breed publiek zijn lijvige budget in de eerste week direct terugverdient. De gebruikelijke methoden zijn hier echter ver te zoeken. Een release buiten het blockbusterseizoen en weinig duwtjes in de rug van de marketingafdeling stemmen niet bepaald hoopvol. En dat terwijl de voortekenen al niet bijster goed waren: de film werd meerdere malen uitgesteld (oorspronkelijk zou hij anderhalf jaar al geleden uitkomen) en kreeg voor vijftien miljoen aan heropnamen nadat de eerste versie door het testpubliek was afgebrand. Gezien die getroebleerde ontstaansgeschiedenis is het eindresultaat lang niet zo verschrikkelijk als je zou verwachten. Het is geen productieramp van het kaliber Fantastic Four of Suicide Squad, maar daarmee is het beste erover ook gelijk gezegd.

Door het vele uitstel heeft Geostorm gek genoeg wel enigszins aan relevantie gewonnen. In de opening wordt namelijk geschetst hoe de mensheid in de nabije toekomst wordt bedreigd door allerlei extreme weersomstandigheden, die volop gelijkenissen vertonen met wat er de afgelopen maanden zoal in het nieuws was. In de film is hiervoor een pasklare oplossing gevonden: een geavanceerd satellietsysteem waarmee vanaf het internationaal ruimtestation ISS het weer overal op aarde kan worden beïnvloed. Dit stukje technologie genaamd Dutch Boy (toepasselijke naam; iedereen met enig gezond verstand weet immers dat je vinger in een dijk steken geen werkbare langetermijnoplossing is voor overstromingsgevaar) blijkt echter niet alleen weerproblematiek te voorkomen, maar ook te kunnen veroorzaken.

alle artikelen (11)

Geostorm Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Geostorm

acties