Koning Willem-Alexander bij wereldpremière 'Double Play' tijdens IFFR

IFFR gaat over een dikke maand al van start.

Op 27 januari vindt tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) de wereldpremière van de film Double Play plaats. Tijdens de première is een bijzondere gast aanwezig: Koning Willem-Alexander. Na afloop spreekt hij met onder meer de cast, producenten en vertegenwoordigers van de Curaçaose gemeenschap in Rotterdam.

Double Play is een verfilming van de roman Dubbelspel van de Curaçaose schrijver Frank Martinus Arion en geregisseerd door Ernest Dickerson. In de film ontvouwt zich aan de hand van een ogenschijnlijk onschuldig dominospel een schets van de Antilliaanse maatschappij ten tijde van de transitie van Nederlandse koloniale overheersing naar autonoom zelfbestuur.

Het verhaal van de oudere man Ostrik, die na vele jaren terugkeert naar Curaçao en daarmee ook zijn kindertijd, staat centraal in Double Play. Ostrik gaat terug naar 1973 en de gebeurtenissen rondom het spel dat zijn vader speelde en grote gevolgen zou hebben voor de jeugd van Ostrik. Met de vele gezichten van armoede en dramatische landschappen als achtergrond staan de hoofdpersonen model voor de smeltkroes van Curaçao: een verhaal over trots en vernedering, geld en liefde, ambitie en hoop.

IFFR vindt dit jaar plaats van 25 januari tot en met 5 februari. Uiteraard is Filmtotaal weer aanwezig!



NieuwsFilm

meest populair