Arnold Schwarzenegger niet tevreden met zelfbeeld

Arnold Schwarzenegger niet tevreden met zelfbeeld

Vroeger worstelde hij ook met zelfvertrouwen.

De Oostenrijkse Arnold Schwarzenegger, die sinds de jaren 70 het beeldscherm opvult met actie- en komediefilms, zit niet altijd lekker in zijn vel. Magazine Cigar Aficionado, die een interview met de 69-jarige aanging, bevestigt dat in hun februari nummer. Schwarzenegger worstelt al een lange periode met zijn zelfverzekerdheid.

Tegenwoordig gaat het zo voor hem: "Wanneer ik in de spiegel kijk, dan moet ik kotsen. En ik was al zo kritisch over mezelf. Zelfs toen ik in perfecte, fysieke conditie was. Dan keek ik in de spiegel nadat ik een Mr. Olympia had gewonnen en dacht: 'Hoe heeft dit stuk stront ooit kunnen winnen?' Nooit zag ik volmaaktheid. Er was altijd iets dat mankeerde. Het lukte me altijd om een miljoen dingen te vinden dat niet aan mij klopte. Zo ben ik terug in de sportschool beland, door die mentaliteit."

Nu zit hij vast in een bepaald werkritme. "Mijn dag kan niet beginnen als ik niet iets fysieks doe. Ook fitness ik 's nachts voordat ik naar bed ga... Cardio- of krachttraining. Ik wil in vorm blijven zolang als ik kan." Schwarzenegger geeft toe: "Ik heb inderdaad weinig zelfvertrouwen, maar ik doe de oefeningen en herhaal ze totdat het uitvoerbaar voor me wordt indien nodig."

De acteur eindigt enigszins positief, omdat hij zoveel oefeningen doet met gewichten en het instuderen van houdingen - waaraan hij soms uren spendeert - dat hij zich op de set vaker comfortabel en zelfverzekerd voelt: "Hoe meer je herhaalt, hoe soepeler en overtuigender je overkomt. Hoe vaker je het doet, hoe beter je wordt. Zo bouw je vertrouwen op."



NieuwsFilm

meest populair