Blu-ray recensie: 'Mechanic: Resurrection'

Blu-ray recensie: 'Mechanic: Resurrection'

Prima Blu-ray uitgave van een tegenvallende film.

Regie: Dennis Gansel | Cast: Jason Statham (Arthur Bishop), Jessica Alba (Gina), Tommy Lee Jones (Max Adams), Michelle Yeoh (Mei), Sam Hazeldine (Crain) e.a. | Release: 1 september 2016 | Speelduur: 98 minuten
De derde film in de Mechanic-franchise is een feit. In 1972 werd de franchise gelanceerd, met een vehikel voor Charles Bronson als Arthur Bishop. Het duurde vervolgens tot 2009 voordat er een nieuwe film gemaakt werd, die toen met een rol voor Jason Statham uitkwam. Met Mechanic: Resurrection maakte men daar een vervolg op.

De film pikt het verhaal op nadat Arthur Bishop zijn zelfmoord in scène gezet heeft. Hij moet echte terug komen als een geducht tegenstander zijn vriendinnetje Gina ontvoert. Het is het begin van een race tegen de klok, waarbij Arthur drie onmogelijke moorden moet plegen op drie continenten.

Bij release werd Mechanic: Resurrection niet heel positief ontvangen door critici en scoorde deze op Rotten Tomatoes gemiddeld een 4,2. Critici vinden vooral dat de Resurrection voor een actiefilm niet goed genoeg gemaakt is, terwijl Jason Statham normaliter meer dan in staat is een actiefilm te dragen. Het publiek lijkt zich dan weer wel geamuseerd te hebben: aan de internationale box office was hij goed voor 125,7 miljoen dollar aan opbrengst.

Bekijk de afbeelding
Media: 1x Blu-ray | Video: 16:9/2.40:1 | Audio: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Retail release: december 2016 | EAN: 8-715664-118320 | Met dank aan: Dutch Filmworks
Mechanic: Resurrection wordt aangeleverd in een standaard Blu-ray keepcase, met voorop de poster van de film. We zien prominent acteur Jason Statham. Hetzelfde kan gezegd worden van de achterkant, waar Statham ook prominent op te zien is. Als je de schijf in je speler doet, krijg je eerst drie trailers voor DFW-films te zien en vervolgens kom je in een simpel menu terecht. Daar kan je kiezen voor de film, ondertitels of de extra's.

Beeldkwaliteit

Of je het een goede film vindt of niet, maakt niet zoveel uit als het aankomt op de beeldkwaliteit, want Mechanic: Resurrection ziet er fantastisch uit. De beelden van verschillende locaties zijn sfeervol en mooi gedetailleerd. Je kan zien dat men op veel plekken op de wereld geweest is. Het geheel is scherp en mooi van kleur. Problemen met zwart zijn er niet.

Audio

De audio is goed, waarbij je geheel ondergedompeld wordt in de spectaculaire actie. Zo klinken helikopters en geweerschoten hard en van alle kanten uit de luidsprekers. Ook dialoog komt altijd centraal en met prioriteit uit de boxen.

Extra's

Er zitten een paar prima extra's bij deze uitgave. Het gaat exclusief om mini-interviews met castlden en spelers achter de schermen: Jason Statha, Jessica Alba, Michelle Yeoh, Tommy Lee Jones, Dennis Gansel en Vic Armstrong.

Mechanic-vervolg ziet er mooi uit

De film mag dan wel niet geweldig ontvangen zijn, maar was wel een bescheiden succes aan de box office. Mechanic: Resurrection heeft verder een sterke Blu-ray uitgave gekregen. De beelden zijn haarscherp en de audio klinkt mooi. Met name de actie komt perfect uit de luidsprekers, mooi gebalanceerd met dialoog.



NieuwsFilm

meest populair