Mechanic: Resurrection

Mechanic: Resurrection (2016)

Revenge is a dangerous business.

Ondanks het onzinnige verhaal een vermakelijke actiefilm met drie leuke actiesequenties.
play

5,3 details

  • 98 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Thailand
  • Frankrijk
98 Min Verenigde Staten

De meest gevaarlijke huurmoordenaar ter wereld, Arthur Bishop, dacht dat hij een punt achter zijn moorddadige verleden had gezet. Maar wanneer zijn meest geduchte vijand de liefde van zijn leven ontvoert is hij gedwongen om de hele wereld af te reizen om drie onmogelijke huurmoorden te plegen en het op een ongeluk te laten lijken.

Regie
Dennis Gansel
Cast
Jason Statham, Tommy Lee Jones, Michelle Yeoh, Jessica Alba, Aaron Brumfield, John Cenatiempo, Sam Hazeldine, Raicho Vasilev, Damian Mavis, Natalia Guslistaya, Yayaying, Allan Poppleton, Tomer Oz, Eoin O'Brien, Katrina Grey, Rachel O'Meara, Geoffrey Giuliano, Anteo Quintavalle, Alex Kuzelicki, Thomas Kiwi, Brahim Chab, Bonnie Zellerbach, Femi Elufowoju Jr., Toby Eddington, Stuart Thorp.
Release
22.01.2016
Release NL
01.09.2016
Release DVD
30.12.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Dennis Gansel | Cast: Jason Statham (Arthur Bishop), Jessica Alba (Gina), Tommy Lee Jones (Max Adams), Michelle Yeoh (Mei), Sam Hazeldine (Crain), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2016

De charme van het originele The Mechanic uit 1972 was dat het haast een existentieel drama in het jasje van een actiefilm was. Een perfect vehikel voor Charles Bronson, het granieten gezicht van het noodlot. In de remake uit 2011 met Jason Statham bleef er weinig van die charme over, met bovendien een laf einde dat een vervolg mogelijk maakte. Dat is er nu, in de vorm van Mechanic: Resurrection, puur een vehikel voor Statham en zijn zwemmerslichaam. Deze film heeft niks meer met de originele The Mechanic te maken en is voornamelijk een hoop onzin, maar wel leuke onzin.

Voordat de pret begint moet eerst even het nauwelijks ertoe doende verhaal opgezet worden. Statham is nog steeds Arthur Bishop, de beste huurmoordenaar ter wereld als het gaat om moorden die op een ongeluk moeten lijken. Een oude kennis van hem, wapenhandelaar Crain, heeft dat talent nodig. Maar Bishop is na de gebeurtenissen van de vorige film met pensioen, dus moet hij gedwongen worden weer in actie te komen. De manier waarop slaat nergens op: Jessica Alba is het lokaas dat zich door Statham laat redden van een agressief vriendje en hem tot verliefdheid verleidt. Daarna kan Crain haar kidnappen om Bishop te dwingen drie moorden te plegen.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Mechanic: Resurrection Nieuwsberichten