Alles over 'Mechanic: Resurrection'

Alles over 'Mechanic: Resurrection'

Jason Statham is terug als Arthur Bishop voor een wereldwijd actiespektakel!

Komende donderdag komt de film Mechanic: Resurrection uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 1 september in première. Wil je weten welke films je nog meer niet mag missen deze maand? Bekijk dan onze maandtips.

Mechanic: ResurrectionBekijk de afbeelding

Regie: Dennis Gansel | Cast: Jason Statham (Arthur Bishop), Tommy Lee Jones (Max Adams), Jessica Alba (Gina), Michelle Yeoh (Mei), Sam Hazeldine (Crain) e.a. | Scenario: Philip Shelby, Tony Mosher e.a. | Speelduur: 99 minuten | Genres: Actie, Misdaad, Thriller | Kijkwijzer: 16

Na de dood van zijn partner is Arthur Bishop (Statham) gestopt als huurmoordenaar. Maar veel tijd om op een tropisch eiland te genieten van zijn nieuwe liefde krijgt hij niet: zijn meest geduchte vijand kidnapt zijn vriendin Gina (Alba) en dwingt hem zijn oude werk weer op te pakken. Drie onmogelijke moordaanslagen op drie continenten..., die eruit moeten zien als ongelukken. Alleen dan blijft Gina in leven. Bishop realiseert zich dat een braaf en eerlijk leven er voor hem gewoon niet in zit. Zijn vijanden bieden hem geen keus...

Franchise

In 1972 werd actiefilm The Mechanic gemaakt, waarin Charles Bronson de rol van Arthur Bishop speelde. Het was volgens critici een weinig opvallende film, hooguit de eerste vijftien minuten waren prijzenswaardig. Daarin was namelijk geen dialoog te horen en kon de kijker zien hoe Bishop een moordaanslag voorbereidde.

In 2009 kondigde men vervolgens een remake aan, met hoofdrol voor Jason Statham. The Mechanic was net als het origineel geen kritisch succes, maar deed het aan de box office best prima. Op een budget van 40 miljoen dollar haalde de film 62 miljoen dollar op. Dat lijkt niet genoeg om de film echt winstgevend te maken, maar vermoedelijk haalde men genoeg inkomsten uit andere zaken, zoals uit Dvd en Blu-ray verkopen. Nu is er dus een vervolg, dat eveneens voor 40 miljoen dollar gemaakt werd.

Eerste reacties

Voor de fan van Statham zal het weinig uitmaken. Mechanic: Resurrection werd niet goed ontvangen door critici, die volgens RottenTomatoes gemiddeld een 4 gaven. Hun oordeel: Statham bevindt zich vooral in de automatische piloot. Toch is de actie zo nu en dan mooi en over de top.

Box office prestaties

Afgelopen weekend ging Mechanic: Resurrection in de Verenigde Staten in première. De film bracht tijdens zijn openingsweekend 7,5 miljoen dollar op. Dat is minder dan het origineel, dat 11,4 miljoen dollar opbracht in zijn eerste dagen. Als dat een indicatie is voor de totale verdienste, zouden we uit kunnen gaan van een maximale opbrengst van 19,7 miljoen dollar in de VS. Toch was het origineel uit 2011 internationaal goed voor hogere verdiensten, dus mogen we daar nu ook weer vanuit gaan. Vermoedelijk gaat Resurrection internationaal ook iets minder opbrengen dan het origineel, maar we gaan uit van ongeveer 25 tot 30 miljoen dollar. Dan zou deze film niet boven de 50 miljoen dollar uitkomen en waarschijnlijk geen succes zijn.

Trivia

De eerste film van regisseur Dennis Gansel in veertien jaar waar Max Riemelt geen rol in speelt. | De tweede actiefilm van Michelle Yeoh dit jaar, naast Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny. | Jason Statham is in deze film naast John Cenatiempo te zien, met wie hij eerder samenwerkte aan Furious 7.



NieuwsFilm

meest populair