Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny

Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny (2016)

The past returns with a vengeance.

Deze Netflix Original is een inspiratieloze vervolgfilm die vooral de kracht van zijn voorganger nog eens onderstreept.
play

5,7 details

  • Actie
  • Avontuur
  • Drama
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

Echoot de thema’s van de originele film en vertelt een episch verhaal van verloren liefde, jonge liefde, een legendarisch zwaard en een laatste kans op vergiffenis, tegen een achtergrond van adembenemende actie in een epische martial arts strijd tussen goed en kwaad, die het lot van de Martial World zal beslissen.

Regie
Woo-ping Yuen
Cast
Jason Scott Lee, Michelle Yeoh, Eugenia Yuan, Nicholas Tse, Roger Yuan, Donnie Yen, JuJu Chan Szeto, Harry Shum Jr., Chris Pang, Darryl Quon, Shuya Chang, Natasha Liu Bordizzo, Andrew Stehlin, Veronica Ngo, Tim Wong, Yoson An, David T. Lim, Dev Kingsley, Kevin Ng.
Release
04.03.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Woo-Ping Yuen | Cast: Michelle Yeoh (Yu Shu Lien), Donnie Yen (Silent Wolf), Harry Shum Jr. (Tiefang), Jason Scott Lee (Hades Dai), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2016

”Code, plicht, eer, alle zijn het waard om voor te vechten,” zegt hoofdpersoon Yu Shu Lien aan het einde van Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Sword of Destiny. Dat ze dit aan het einde van de film vertelt suggereert dat die thema’s uitgebreid behandeld zijn, maar niets is minder waar. The Sword of Destiny is in de eerste plaats een uitstekend voorbeeld van hoe je een vervolg niet zou moeten maken.

In 2000 verbaasde regisseur Ang Lee met de nagenoeg perfecte wuxia-film Crouching Tiger, Hidden Dragon. De film won vier Oscars, waaronder die voor beste buitenlandstalige film en beste cinematografie. Niet onterecht, want de film behandelde niet alleen zorgvuldig gewichtige thema’s als liefde, krijgsmanschap en de verstandhouding tussen meester en leerling, maar de vechtscènes zager er ook nog eens uitzonderlijk mooi uit. Die waren bijzonder sterk gechoreografeerd door Woo-Ping Yuen, met als hoogtepunt een scène in een bamboebos. Het waren opvallend ingetogen, maar buitengewoon spectaculaire vechtscènes.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny Nieuwsberichten