The Mechanic (2011)

The most powerful criminals believe they're untouchable. They're dead wrong.

Heerlijk Statham-vehikel doet precies wat je van een huurmoordenaar/actiefilm mag verwachten.
play

6,0 details

  • 93 Min
  • Actie
  • Drama
  • Thriller
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
93 Min Verenigde Staten

Na jarenlang een meester in zijn vak geweest te zijn wil een gepensioneerde huurmoordenaar (Jason Statham), bijgenaamd 'The Mechanic', niets anders dan rust. Wanneer de vader van Steve McKenna (Ben Foster) vermoord wordt, vraagt Steve echter om zijn hulp en wil hij dat 'The Mechanic' hem de kneepjes van het vak leert, zodat hij uiteindelijk de dood van zijn vader kan wreken.

Regie
Simon West
Cast
Jason Statham, Donald Sutherland, Ben Foster, Tony Goldwyn, Jeff Chase, Lara Grice, Christa Campbell, Mini Anden, Eddie J. Fernandez, John McConnell, Mark Nutter, James Logan, Joel Davis, Joshua Bridgewater, Ardy Brent Carlson.
Budget
$ 40.000.000
Opbrengst
$ 51.070.807
Release
28.01.2011
Release NL
17.03.2011
Release DVD
09.08.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Simon West | Cast: Jason Statham (Arthur Bishop), Ben Foster (Steve McKenna) Tony Goldwyn (Dean), Donald Sutherland (Harry McKenna), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2011

Jason Statham heeft zich al vanaf het begin van zijn carrière op één genre toegelegd: dat van de actiefilms. En met succes, hij is geen hoogvlieger als het om acteerwerk gaat, maar hij kan een oneliner treffend brengen en de stoerenmannenblik beheerst hij tot in de puntjes. The Mechanic is daarom weer een perfecte film voor hem, evenals hij perfect is voor de film. Statham = mechanic = huurmoordenaar. Dat betekent dikke actie, heerlijke oneliners, mooie dames, klassieke plottwists en Donald Sutherland. Soms wil een mens niets meer.

In 1972 was Charles Bronson de mechanic in Michael Winners gelijknamige origineel. In de remake van Simon West (Con Air, Lara Croft: Tomb Raider) is het Jason Statham, een van de populairste actiehelden van dit moment. In de sterke openingsscène wordt hij geïntroduceerd als de beste in zijn vakgebied. Dat is uiteraard het vakgebied van huurmoordenaars, al noemt hij zichzelf liever een mechanic. Zijn mentor Harry zegt tegen hem: “There is no one better than you man, you’re a damn machine.” En zo zien we Statham natuurlijk het liefst.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

The Mechanic Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Gewoon een erg goede actiefilm met een vertrouwde Jason Statham en een prima rol van Ben Foster. Ver......"

DennisAmerica11

"...Een 6.6 staat er op FT.nl, niet helemaal terecht, verdiend zeker een 7.5. Goeie actiefilm die ik ni......"

Richie82

"...Leuke film! Veel mooie beelden (graphics)... :)..."

The Mechanic

acties