Blu-Ray Review: Lights Out

Blu-Ray Review: Lights Out

Weer een film gebaseerd op een korte film.

Regie: David F. Sandberg | Cast: Teresa Palmer (Rebecca), Gabriel Bateman (Martin), Maria Bello (Sophie), Alexander DiPersia (Bret), Billy Burke (Paul), e.a. | Speelduur: 80 minuten | Bioscooprelease: 21.07.2016 | FilmTotaal Recensie: 2,5 ster

Naast het afleveren van velen (strip)boekverfilmingen is de filmwereld ook bedreven in het verfilmen van goed ontvangen korte films. Denk maar Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Saw, District 9, Frankenweenie, Mama en Pixels. Het zijn allemaal films die gebaseerd zijn op korte films, vaak ook nog gemaakt door de regisseur van de latere avondvullende versie. Bij Lights Out is het niet anders. De korte versie werd gemaakt in 2013 en drie jaar later leverde David F. Sandberg ook de speelfilm af. De ontvangst van de 80 minuten durende horrorfilm bleek wisselend; de wereldwijde Box Office-omzet waanzinnig.

In het bijna $5 miljoen kostende Lights Out (FT Stercijfer = 6,0), goed voor een voortreffelijke $150,0 miljoen wereldwijd, heeft Rebecca haar ouderlijk huis verlaten in de hoop dat ze daarmee ook haar kinderlijke angsten weg zouden gaan. Tijdens haar jeugd was ze nooit helemaal zeker wat nou wel en wat niet echt was, zodra de lichten uit gingen. Nu ervaart haar kleine broertje Martin dezelfde onverklaarbare en huiveringwekkende gebeurtenissen. Een angstaanjagend wezen heeft een mysterieuze connectie met haar moeder Sophie en ze duikt opnieuw op. Maar deze keer, naarmate Rebecca dichter bij de waarheid komt, valt niet langer te ontkennen dat al hun levens in gevaar zijn.


Bekijk de afbeeldingFilm: Lights Out | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: december 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5051888221693 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Warner Home Video

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Lights Out zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt als eerste het logo van Warner Bros. in beeld om daarna snel over te gaan naar het hoofdmenu.

Beeld

Het High Def-beeld ziet er zeer sterk uit, met mooie volle kleuren en een prima scherpte. Aangezien veel van de scènes zich in het donker voltrekken, is het uiteraard van belang dat de details worden behouden. En gelukkig pakt dit goed uit. Over het beeld ligt tevens een fijne laag filmruis en dit zorgt voor een prima filmisch effect. De beelden met de black lights en de geschreven teksten op de muur zien er zelfs erg fraai uit.

Geluid

Het geluid focust zich uiteraard op schrikeffecten en de nodige spooky geluidjes. Ook is er muzikale ondersteuning, aangeleverd door Benjamin Wallfisch. Hij werkte recent nog samen met Hans Zimmer en Pharrell Williams voor de filmmuziek van het aanstaande drama Hidden Figures. Een prima geluid dat je vooral hard moet zetten als je lekker wilt genieten van de horror.

Bonusmateriaal

Deleted Scenes: De enige extra is een reeks verwijderde scènes van in totaal ruim 13 minuten. Deze zijn niet afzonderlijk te bekijken. Ze zijn best aardig om even te kijken, aangezien ze nog best spooky worden. Zeker het uitgebreide alternatieve einde, welke een heel andere afloop en effect geeft aan de film. Deze scène blijkt te zijn geschrapt doordat testpubliek het niet pikte. Het schrappen is mede de oorzaak dat de hoofdfilm slechts 80 minuten duurt. Uiteraard is actrice Teresa Palmer het meest voorkomende personage en dat is helemaal niet erg.

Een simpele tussendoor-horror; op een wat basic Blu-Ray uitgave

Het gegeven van Lights Out is zeker aardig en de korte film is ook best creepy. De complete film blijft over het algemeen te braaf. Het is dan ook een PG-13 horrorfilm... Deze High Def thuisuitgave geeft een extra dimensie aan de film, aangezien er een uitgebreid alternatief einde te bekijken is. Erg aardig en gelukkig is er ook prima beeld en geluid.



NieuwsFilm

meest populair