Lights Out (2016)

You were right to be afraid of the dark.

Met je ogen dicht of in het donker is alles enger, ook al is dat een basale horrorconventie. Het was haast nooit zo letterlijk als in deze bewerking van een korte film.
play

6,0 details

  • 81 Min
  • Horror
  • Verenigde Staten
81 Min Verenigde Staten

In Lights Out zien we hoe een jongetje Martin en zijn zus Rebecca geconfronteerd worden met een slecht gezinde entiteit, die enkel tevoorschijn komt wanneer het licht uit is. Het blijkt dat deze vreemde entiteit een connectie heeft met hun moeder Sophie. Als Rebecca op onderzoek uitgaat, komt ze dichterbij de waarheid. Eén ding is echter belangrijk: het licht mag niet uitgaan.

Regie
David F. Sandberg
Cast
Teresa Palmer, Maria Bello, Billy Burke, Gabriel Bateman, Amiah Miller, Emily Alyn Lind, Alexander DiPersia, Alicia Vela-Bailey, Rolando Boyce, Lotta Losten, Ariel Dupin, Andi Osho, Elizabeth Pan, Ava Cantrell, Maria Russell.
Release
09.09.2016
Release NL
21.07.2016
Release DVD
21.12.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: David F. Sandberg | Cast: Teresa Palmer (Rebecca), Gabriel Bateman (Martin), Maria Bello (Sophie), Alexander DiPersia (Bret), Billy Burke (Paul), e.a. | Speelduur: 81 minuten | Jaar: 2016

Grote, oude huizen in verlaten gebied zijn eng. Kelders zijn eng. Grote uitgestrekte bossen zijn eng. Rednecks in de middle-of-nowhere zijn eng. En clowns zijn eng. Misschien niet in het dagelijkse leven, maar wel binnen het horrorgenre. Het zijn van die vaste conventies waaraan eentje zeker niet mag ontbreken: de duisternis. Als een van de zintuigen, in dit geval het zicht, wordt uitgeschakeld, komt het donker nog net wat zwaarder binnen. Je gaat je dan als het goed is wat meer op het geluid richten. We wisten al dat het gevaar dikwijls in de duisternis schuilt, maar dit gebeurt haast letterlijk en in de overtreffende trap in het speelfilmdebuut van David F. Sandberg. Lights Out is een bewerking van zijn eigen korte film. Het gevaar duikt juist op als het donker is. Licht is dus het beste wapen tegen een demonisch wezen dat de levens van een jonge vrouw en haar broertje zuur maakt. En het licht is natuurlijk altijd kapot, uitgeschakeld of simpelweg afwezig. Het moet natuurlijk nog wel een beetje leuk blijven voor de horrorfan.

We maken kennis met de vrijgevochten en dwarse jongedame Rebecca, die eigenlijk niemand nodig heeft om het te kunnen rooien in het leven. Ze onderhoudt een zeer moeizame relatie met haar psychisch labiele moeder Sophie, die in haar eentje zorg draagt voor de opvoeding van Rebecca’s jongere halfbroertje Martin. In de zenuwslopende proloog van Lights Out heeft Sandberg namelijk net korte metten gemaakt met Martins vader door het moordzuchtige wezen waar het allemaal om draait te introduceren. Het verhaal maakt een sprong zodra ook Martin begint te opperen dat hij het wezen in het donker waarneemt. Rebecca bedenkt zich geen moment en haalt haar broertje weg uit zijn ouderlijk huis, onder luid gekerm van zijn moeder. Rebecca weet namelijk precies waar Martin bang voor is. Wat volgt is een aaneenschakeling van schrikmomenten die er steevast op neerkomen dat het wezen zich aan de bange kids opdringt. Rebecca gaat samen met haar vriendje op onderzoek uit om te achterhalen waar haar eigen jeugdangst vandaan komt en hoe ze er voorgoed mee kan afrekenen.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Lights Out Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Lights Out

acties