'Lights Out' krijgt nu al vervolg

'Lights Out' krijgt nu al vervolg

De horrorfilm is na één week al zó succesvol dat er een tweede deel zal komen.

Het grote kassucces van de afgelopen week lijk misschien Star Trek Beyond te zijn, maar schijn bedriegt. Want hoewel de nieuwe Star Trek meer dan 100 miljoen in het laatje bracht, moet de film nog altijd zijn budget van 185 miljoen terugverdienen. En bij dit soort blockbusters is pas echt sprake van winst zodra ze het dubbele van het budget opbrengen. Lights Out heeft dat al dubbel en dwars gedaan, met een ogenschijnlijk veel kleinere opbrengst van bijna 40 miljoen heeft de horrorfilm het budget van 4,9 miljoen al meer dan zeven keer terugverdiend. Dus wordt een week na de wereldwijde release al een vervolg aangekondigd.

Regisseur David Sandberg maakte drie jaar geleden Lights Out eerst als short in zijn thuisland Zweden, met zijn vrouw in de enige rol in dat filmpje. Dat werd online goed bekeken, en Sandberg hoopte dat hij eindelijk de aandacht zou krijgen van het Zweedse Film Instituut dat hem tot dan toe links liet liggen. In plaats daarvan werd hij benaderd door New Line Cinema om in de Verenigde Staten zijn korte film uit te werken tot een speelfilm, geproduceerd door niemand minder dan James Wan (Saw, Insidious, The Conjuring en Furious 7).

Sandberg zal ook het vervolg gaan regisseren. Scriptschrijver Eric Heisserer zal ook weer van de partij zijn, net als James Wan als producent en Sandbergs vrouw Lotta Losten, die in Lights Out een korte rol heeft in de proloog. Ondertussen praat Sandberg ook over het uitwerken van minstens één van de andere horrorshorts die hij in Zweden maakte, en hij hoopt daar nog meer van te maken. Die zou hij dan samen met zijn vrouw gaan schrijven, waarbij zij ook een grotere rol als actrice in de speelfilms zal krijgen. Losten zal ook te zien zijn in Annabelle 2, het vervolg op Annabelle dat Sandberg nu aan het draaien is.



NieuwsFilm

meest populair