Insidious (2010)

We need to save Dalton . . . Now!

Eindelijk weer eens een spookhuisfilm die echt eng is.
play

6,4 details

 • 103 Min
 • Drama
 • Horror
 • Mystery
 • Thriller
 • Verenigde Staten
 • Canada
103 Min Verenigde Staten

Insidious betekent zoiets als ‘verraderlijk’, en dat is precies waar James Wan’s nieuwste film om draait. De film draait om Josh en Renai, die al jaren gelukkig getrouwd zijn en drie kinderen hebben. Als ze verhuizen wordt hun gelukkige leventje echter verstoord: een van de kinderen raakt in een coma, en vervolgens gebeuren er vreemde dingen die niemand lijkt te kunnen verklaren. Langzaam worden de zaken steeds duisterder en beseffen ze dat ze hier te maken hebben met meer dan gewone zaken. Hun zoon is namelijk bezeten door een demon. Roger Ebert was niet zo positief over de film. Zo concludeert hij zijn recensie sarcastisch: The answers to such questions must necessarily remain theoretical at a metaphysical level, but at a practical level, the purpose of the presence is to generate startling bangs at frequent intervals, materialize unexpectedly, look horrifying and be a nuisance. Its purpose, in short, is to go BOO! Oftewel: alles wat er met het gezin gebeurt, gebeurt enkel en alleen voor het effect. Op RottenTomatoes is men relatief positief over James Wan’s nieuwste film, daar scoort de film namelijk 66%, op basis van 151 recensies.

Regie
James Wan
Cast
Patrick Wilson, Rose Byrne, Ty Simpkins, Lin Shaye, Leigh Whannell, Angus Sampson, Barbara Hershey, J. LaRose, Andrew Astor, Ruben Pla, Joseph Bishara, Corbett Tuck, Philip Friedman, Heather Tocquigny, John Henry Binder.
Budget
$ 1.500.000
Opbrengst
$ 97.009.150
Release
13.09.2010
Release NL
02.06.2011
Release DVD
11.10.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: James Wan | Cast: Patrick Wilson (Josh Lambert), Rose Byrne (Renai Lambert), Ty Simpkins (Dalton Lambert), Andrew Astor (Foster Lambert), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2010

Al die inwisselbare horrorfilms worden soms best vermoeiend. Mother’s Day, of het zoveelste deel uit de Saw-reeks, zijn maar een paar van de voorbeelden van inspiratieloze hak- en zaagfeesten die de afgelopen maanden uitkwamen. Maar eens in de zoveel tijd komt er dan een griezelfilm die wel echt werkt; een lange achtbaanrit die nergens vaart mindert of een tussenstop maakt. Sam Raimi’s Drag Me To Hell, twee jaar geleden, was er zo een. Ook James Wans Insidious is een horror die zeker de moeite waard is.

Wan is bekend als het brein achter Saw, het eerste deel uit de inmiddels compleet ontspoorde en uitgemolken horrorreeks. De Maleisische regisseur had niets met de steeds verder in kwaliteit dalende vervolgen te maken, maar deed na dat immense succes weinig interessants. Tot nu dan. In een klassiek aandoende horror voert hij de spanning steeds verder op.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Insidious Nieuwsberichten

 • Nieuwe Trailer Insidious

  Nieuwe Trailer Insidious

  Arman Avsaroglu,

  Griezelige trailer van deze nieuwe horrorfilm van de makers van Saw en Paranormal Acticity.

 • Eerste teaser Insidious

  Eerste teaser Insidious

  Arman Avsaroglu,

  Nieuwe horrorfilm van de makers van Saw en Paranormal Activity.

Laatste reacties

ThijsHoldijk

"...[quote=rizza]Sorry jongens en meisjes, Ik kon het niet helpen om te reageren, want insidious was......"

hansbeer

"...Ik vond 'm eigenlijk een beetje tegenvallen, vond het voor een horror niet zo eng en geen gore, het......"

JamesBond

"...[quote=Wolverine]Heb trouwens de officiële trailer gekeken; echt griezelig, net wat ik zocht, nogmaa......"

Insidious

acties