Algemeen

'Star Wars: Episode IV - A New Hope' krijgt 4K-restauratie

De hamvraag is nu of het de gewilde originele print of de Special Edition zal betreffen.

door Zilko Tarici om 11:35 in Algemeen
Toen Disney ruim vier jaar geleden Lucasfilm kocht voor enkele miljarden dollars, waren er een aantal dingen die helaas geen deel van de deal uitmaakten. Een van die zaken is de allereerste Star Wars-film uit 1977: A New Hope. 20th Century Fox heeft de distributierechten van deze film nog steeds in bezit, wat inhoudt dat zij tot 2020 de wereldwijde rechten in handen hbben van bioscoopreleases, alsmede dvd/Blu-ray en digitale releases van de film.

Tijdens een interview met Little White Lies (via io9) van afgelopen week, liet Rogue One: A Star Wars Story-regisseur Gareth Edwards weten dat A New Hope een 4K-restauratie heeft ondergaan:

"Op een dag waren we bij Lucasfilm in San Francisco samen met Industrial Light and Magic en John Knoll, die liet vallen dat ze een gloednieuwe gerestaureerde 4K-print van A New Hope hadden, die letterlijk net af was. Die hebben we vervolgens mogen bekijken...".

Edwards' mededeling zet aan tot twee vragen: Zal het een restauratie betreffen van de niet erg geliefde Special Edition uit 1997 of een lang naar uitgekeken heruitgave van de onbewerkte bioscoopversie? De andere vraag is natuurlijk wanneer wij deze restauratie als publiek mogen zien.

Aangezien volgend jaar de 40e verjaardag is van Star Wars, kan het zomaar zijn dat Fox deze restauratie in de bioscoop zal uitbrengen, zonder enige inbreng van Disney. Zodra we meer weten, laten we het jullie natuurlijk weten!

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Beau

Avatar

Ik ben zonet een heel klein beetje klaargekomen!
Hopelijk gaat het om de originele versie uit '77.

DjZiggy

Avatar

Voor de transfers van de tweede reeks (I,II,III) is het zo gedaan.
Er is toen al gekozen om de film om op 4k in te scannen.

Steve-O

Avatar

Als het echt een restauratie is van de originele negatieven dan kan ik hier niet op wachten! Hopelijk krijgen we dit zo snel mogelijk, zelfde geldt voor Empire Strikes Back (mijn favoriete Star Wars film) en Return of the Jedi.

BaronBrood

Avatar

@DjZiggy, II en III zijn niet in 4k opgenomen omdat ze net overgingen op digitaal, daar kan dus ook geen 4k versie van zijn.

MovieWanker

Avatar

@DjZiggy: Ten tijden van I en II was er nog helemaal geen 4K man en III is ook niet in 4K opgenomen.

Thiver

Avatar

Beau "Ik ben zonet een heel klein beetje klaargekomen!
Hopelijk gaat het om de originele versie uit '77."

Ik zou nog maar even wachten met je ejaculatie. Goede kans dat je opnieuw met blauwe ballen eindigt.

Ed Crane

Avatar

Dan moet je júist niet wachten met ejaculeren.

Judge

Avatar

ach man, iedereen heeft die film al 10x gezien. Daar zit toch werkelijk niemand meer op te wachten? Ik zou niet zoveel aandacht besteden aan die ouwe meuk. Kijk gewoon uit naar nieuwe films in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair