'Star Wars: Episode IV - A New Hope' krijgt 4K-restauratie

'Star Wars: Episode IV - A New Hope' krijgt 4K-restauratie

De hamvraag is nu of het de gewilde originele print of de Special Edition zal betreffen.

Toen Disney ruim vier jaar geleden Lucasfilm kocht voor enkele miljarden dollars, waren er een aantal dingen die helaas geen deel van de deal uitmaakten. Een van die zaken is de allereerste Star Wars-film uit 1977: A New Hope. 20th Century Fox heeft de distributierechten van deze film nog steeds in bezit, wat inhoudt dat zij tot 2020 de wereldwijde rechten in handen hbben van bioscoopreleases, alsmede dvd/Blu-ray en digitale releases van de film.

Tijdens een interview met Little White Lies (via io9) van afgelopen week, liet Rogue One: A Star Wars Story-regisseur Gareth Edwards weten dat A New Hope een 4K-restauratie heeft ondergaan:

"Op een dag waren we bij Lucasfilm in San Francisco samen met Industrial Light and Magic en John Knoll, die liet vallen dat ze een gloednieuwe gerestaureerde 4K-print van A New Hope hadden, die letterlijk net af was. Die hebben we vervolgens mogen bekijken...".

Edwards' mededeling zet aan tot twee vragen: Zal het een restauratie betreffen van de niet erg geliefde Special Edition uit 1997 of een lang naar uitgekeken heruitgave van de onbewerkte bioscoopversie? De andere vraag is natuurlijk wanneer wij deze restauratie als publiek mogen zien.

Aangezien volgend jaar de 40e verjaardag is van Star Wars, kan het zomaar zijn dat Fox deze restauratie in de bioscoop zal uitbrengen, zonder enige inbreng van Disney. Zodra we meer weten, laten we het jullie natuurlijk weten!



NieuwsFilm

meest populair