'Star Wars'-actrice Carrie Fisher overleden

'Star Wars'-actrice Carrie Fisher overleden

De actrice is overleden na eerder een hartaanval gehad te hebben.

Actrice en schrijfster Carrie Fisher is overleden. Dit is zojuist bekend gemaakt door haar familie. Het nieuws komt onverwacht, omdat gedacht werd dat Fisher haar hartaanval afgelopen vrijdag zou overleven. De actrice, die iedereen vermoedelijk op de eerste plek kent als Leia Organa in de Star Wars-franchise, werd 60 jaar oud.

Afgelopen vrijdag kreeg Fisher, terwijl ze in het vliegtuig van Londen naar Los Angeles zat, een zware hartaanval. Ze zou toen direct lange tijd gereanimeerd zijn en werd met spoed naar het ziekenhuis in L.A. gebracht. Daar werd ze op de intensive care behandeld en leek het beter met haar te gaan. Niets blijkt minder waar.

Woordvoerder van de familie, Simon Halls, heeft het volgende statement naar buiten gebracht, namens dochter van Fisher, Billie Lord: "Het is met groot verdriet dat Billie Lourd bevestigt dat haar geliefde moeder Carrie Fisher vanochtend om 8:55 is overleden. Ze was geliefd door de wereld en zal ongelofelijk gemist worden. Onze hele familie bedankt je voor je steun en gebeden."

Fisher werd op 21 oktober 1956 geboren en is dochter van zanger Eddie Fisher en actrice Debbie Reynolds. Haar eerste rol in een film kreeg ze in 1975, in de film Shampoo, maar daarmee brak ze niet door. Dat was pas met Star Wars, waarin ze Prinses Leia Organa speelde. Het schijnt dat regisseur George Lucas in eerste instantie geen fan was van de actrice en haar iets te strikt vond om de rol van een prinses te spelen. Haar chemie met Harrison Ford, was echter zo groot, dat Lucas haar de rol toch liet spelen. Die chemie bleek zo groot, dat Fisher een affaire had met de acteur tijdens de opnames. Dat bekende Fisher in haar autobiografie, waarin ze ook uitgebreid schreef over depressies en drugsgebruik.

De jaren na A New Hope speelde Fisher onder meer in vervolgfilms The Empire Strikes Back en Return of the Jedi en een reeks televisieseries als Family Guy, Sex and the City en 30 Rock. Vorig jaar nog keerde ze terug naar de Star Wars-franchise, met The Force Awakens. Achter de schermen verrichtte ze ook goed werk en schijnt ze een van de beste "script doctors" geweest te zijn - iemand die helpt scenario's in goede staat te krijgen. Dat deed ze naar het schijnt onder meer voor Sister Act en Lethal Weapon 3.

Fisher zal volgend jaar nog één keer op het witte doek te zien zijn, in Star Wars: Episode VIII. Ze werd zestig jaren oud.



NieuwsFilm

meest populair