Algemeen

'Star Wars'-actrice Carrie Fisher overleden

De actrice is overleden na eerder een hartaanval gehad te hebben.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 19:15 in Algemeen
Actrice en schrijfster Carrie Fisher is overleden. Dit is zojuist bekend gemaakt door haar familie. Het nieuws komt onverwacht, omdat gedacht werd dat Fisher haar hartaanval afgelopen vrijdag zou overleven. De actrice, die iedereen vermoedelijk op de eerste plek kent als Leia Organa in de Star Wars-franchise, werd 60 jaar oud.

Afgelopen vrijdag kreeg Fisher, terwijl ze in het vliegtuig van Londen naar Los Angeles zat, een zware hartaanval. Ze zou toen direct lange tijd gereanimeerd zijn en werd met spoed naar het ziekenhuis in L.A. gebracht. Daar werd ze op de intensive care behandeld en leek het beter met haar te gaan. Niets blijkt minder waar.

Woordvoerder van de familie, Simon Halls, heeft het volgende statement naar buiten gebracht, namens dochter van Fisher, Billie Lord: "Het is met groot verdriet dat Billie Lourd bevestigt dat haar geliefde moeder Carrie Fisher vanochtend om 8:55 is overleden. Ze was geliefd door de wereld en zal ongelofelijk gemist worden. Onze hele familie bedankt je voor je steun en gebeden."

Fisher werd op 21 oktober 1956 geboren en is dochter van zanger Eddie Fisher en actrice Debbie Reynolds. Haar eerste rol in een film kreeg ze in 1975, in de film Shampoo, maar daarmee brak ze niet door. Dat was pas met Star Wars, waarin ze Prinses Leia Organa speelde. Het schijnt dat regisseur George Lucas in eerste instantie geen fan was van de actrice en haar iets te strikt vond om de rol van een prinses te spelen. Haar chemie met Harrison Ford, was echter zo groot, dat Lucas haar de rol toch liet spelen. Die chemie bleek zo groot, dat Fisher een affaire had met de acteur tijdens de opnames. Dat bekende Fisher in haar autobiografie, waarin ze ook uitgebreid schreef over depressies en drugsgebruik.

De jaren na A New Hope speelde Fisher onder meer in vervolgfilms The Empire Strikes Back en Return of the Jedi en een reeks televisieseries als Family Guy, Sex and the City en 30 Rock. Vorig jaar nog keerde ze terug naar de Star Wars-franchise, met The Force Awakens. Achter de schermen verrichtte ze ook goed werk en schijnt ze een van de beste "script doctors" geweest te zijn - iemand die helpt scenario's in goede staat te krijgen. Dat deed ze naar het schijnt onder meer voor Sister Act en Lethal Weapon 3.

Fisher zal volgend jaar nog één keer op het witte doek te zien zijn, in Star Wars: Episode VIII. Ze werd zestig jaren oud.

44 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

mjjgor

Avatar

nie normaal wat een rotjaar

een legende is niet meer

heb hier gewoon geen woorden voor

chefry1983

Avatar

Neeeee prinses leia! Wat nu?
Rust zacht prinses

dakai-world

Avatar

'To me, she is royalty.'

May the force be with her :(

larsaltink

Avatar

Dit is echt een rotjaar als het om de doden van bekenden gaat. Ik vraag me af hoe ze het gaan doen met haar rol in Star Wars.

Gigan72

Avatar

Triest nieuws ... Rip prinses leia.

Wilskracht

Avatar

@larsaltink - De status van die film op IMDB staat op 'post-production'.

Brein8998

Avatar

Fuck you 2016! :'(

RIP princess Leia

kratoskismb

Avatar

Dammit!!!!!! Net een prachtige comeback gemaakt. Vreselijk nieuws! Impressive 2016 most impressive. Wat een klote jaar!!

Ed Crane

Avatar

Helaas wees alles er al op dat het niet meer goed ging komen... :( End of an era.

Weet iemand toevallig of ze al iets/ veel van Episode VIII had opegomen en we haar dus misschien toch nog'n laatste keer op't grote doek kunnen gaan zien?

Ed Crane

Avatar

Oh, ik lees nu Wilskracht antwoord. Zelf dat ik ook dat de opnamen al ver waren of waren afgerond.

Ereptile

Avatar

Dus toch... :( R.I.P Ongelooflijk wat een hoop triest nieuws, nog tegen het eind van het jaar :(

larsaltink

Avatar

Het is nu alleen nog de vraag of ze al dood moest gaan in episode 8 of dat ze het alsnog in 8 doen terwijl het eigenlijk niet zou zijn of in 9

larsaltink

Avatar

En wat voor dood ze haar geven

Goov25

Avatar

Treurig, snel gegaan nog. Rest in peace.

HT_Movie_Stars

Avatar

Eén woord: unbelievable... :-(
May the force be with you!

Rest in peace.

shellghost

Avatar

"Death is a natural part of life. Rejoice for those around you who transform into the Force." Yoda.

Judge

Avatar

Ze hadden beter haar dan Harrison Ford uit de film moeten schrijven. Maar dat is achteraf makkelijk lullen natuurlijk. "Achteraf is een koe in de kont kijken", zei mijn wijze oude oma vroeger altijd.
En dat is de waarheid als een koe!

Judge

Avatar

Niet vergeten dat ze nog een leuke rol had in The Blues Brothers als 'de bruid'.

En persoonlijk vind ik het van George Michael twee dagen terug toch een stuk erger. Maar dat is, zoals ik het al zei, mijn eigenste persoonlijke opinie.

Jacobatje

Avatar

Schrik er van. Rest in peace

MagicMichiel

Avatar

Diep en diep geschokt... Zo'n icoon der vrouwelijkheid. Ze blijft voor altijd mijn favoriete prinses.
Deze zwarte dag zal nog lang worden herinnert onder fans...
"She's one with the force and the force is with her"

Mav Damian

Avatar

Triest om te horen wat een jaar. R.I.P. Carrie Fisher.

rick511

Avatar

Jeee!
Wat bizar! Alweer een grootheid overleden. Goeie actrice was dat.
Wat een raar jaar is dit.
RIP

Bilbo

Avatar

2016 laat niemand met rust. Dit is zeer jammer om te horen. Het zat er helaas al aan te komen met het nieuws van vorige week. Zeer leuk altijd in interviews, en ze leek met The Force Awakens in goede staat te zijn. RIP Carrie, je zal gemist worden.

rainking

Avatar

Ja? Ook nog even op de valreep? Anders nog iemand? We hebben nog vier dagente gaan, hoor, het kan nog!

Trieste zaak. May the force be with you!

007

Avatar

R.I.P

aac

Avatar

R.I.P Leia
May the force be with you

Master Of Films

Avatar

Rust in vrede Carrie Fisher. Jij bracht onze sterren prinses tot een echte rolmodel.Als Star Wars fan ben ik intens verdrietig. Ik was hier al bang voor nadat ik het nieuws had gelezen dat onze geliefde prinses een zware hartaanval had gekregen. Pas na vijftien minuten werd er een hartslag bij haar waargenomen.
Dit jaar heeft ook Kenny Baker ook ons verlaten. 2 OT belangrijke personages zijn binnen een paar maanden van ons genomen.

JordiM

Avatar

2016: :r. Helemaal klaar met dit jaar!

Ereptile

Avatar

Mij ligt nog dit interview bij de Graham Norton Show, waar ze samen met Daisy Ridley en John Boyega TFA promootte. Ze leek me een geweldige vrouw...jaime91

Avatar

Ja dit doet pijn. Zoals zovele ben ik ook opgegroeid met Star Wars. Natuurlijk niet in de bioscoop, maar via VHS en voor mij maakte Carrie samen met Harrison en Mark deel uit van de heilige driehoek. Leia, Han en Luke waren mijn 3 helden, en zijn nog steeds mijn 3 meest favoriete helden ever. Carrie speelde een prinses die liet zien dat een vrouw en dus prinses niet alleen maar gered hoeft te worden. Maar zelf ook haar mannetje kan staan. Daarnaast heeft ze prive natuurlijk ook een zware tijd gehad met haar depressies, maar wat ik zo knap aan haar vond was dat je dat nooit zag tijdens interviews. Ze was altijd ontzettend grappig, vooral de laatste tijd met haar hondje Garry. Overigens ben ik ook blij dat ze in ieder geval in 2 Star Wars films heeft kunnen spelen. Vooral omdat ze nog heeft mee mogen maken, hoeveel zij betekend voor Star Wars fans wereldwijd. Zo mooi dat zoveel fans haar dat nog hebben kunnen vertellen.

Ik zal Carrie Fisher blijven herinneren als Leia Organa, een krachtige vrouw, een heldin, maar ook een onwijs grappige vrouw die mij keer op keer een glimlach op mijn gezicht kon toveren. Of dat nu kwam door een grappige opmerking van haar tijdens een interview, of door haar terugkeer in The Force Awakens en de eerste scene die ze deelt in die film met Harrison Ford. Waar ik nog steeds kippenvel van krijg.

RIP Princess.

jaime91

Avatar

'' Overigens ben ik ook blij dat ze in ieder geval in 2 Star Wars films heeft kunnen spelen. ''

Jammer dat ik dit niet kan aanpassen maar hiermee bedoel ik natuurlijk Episode 7 en 8. Mooi dat ze in ieder geval de blijdschap van de terugkeer van Star Wars nog mee heeft mogen maken.

jaime91

Avatar

John Campea verteld op een prachtige manier waarom wij fans zo droevig zijn om dit nieuws. Sluit me hier volledig bij aan.

Moviemagic

Avatar

Weer een legende verdwenen. Dan nog een levende legende aangezien ze nog steeds acteerde. Echt jammer. 2016 heeft veel meer mensen geëist die voortijdig gingen dan ik me zo kan herinneren. RIP Carrie.

MrNobody

Avatar

Dit is treurig en vreselijk nieuws.Ocharme Gary:(

Renegade

Avatar

Ik als groot fan van star wars ben zeer bedroefd om dit nieuws. Veel helden zijn dit jaar al overleden. Naast helden als David Bowie en deze Kerst ook George Michael is nu nog iemand heen gegaan. Hopelijk vind ze de force in de sterren. R.i.p

Nature

Avatar

Droevig nieuws weer. Veel bekenden zijn overleden dit jaar.

Scheerzeep

Avatar

Aaahw... God! Wat een triest bericht zeg! Rust in vrede, prinses.

Havoc

Avatar

Een heldin valt weg. Een ster schijnt minder hard. Vaarwel Carrie. Ik ben blij dat ik je heb mogen ontmoeten dit jaar.

Spider-fan

Avatar

Ze was pas nog bij Graham Norton. Iemand met veel gevoel voor humor. Ik vond haar rol in The Blues Brothers trouwens ook leuk en ik was een keer bij een voorstelling van Sorority Row waar ze een joelend applaus kreeg van het publiek toen ze de moordenaar te lijf ging.

Echt een slecht jaar qua sterfgevallen dit, hopelijk is 2017 minder erg.

RIP

Spider-fan

Avatar

Ook nog overleden op 24 december, schrijver Richard Adams. Het meest bekend van Watership Down (Waterschapsheuvel), één van mijn meest favoriete boeken. Voor wie het niet meteen wat zegt, de titelsong van Art Garfunkel 'Bright Eyes' was een grote hit. Boek en film gaan over een konijnenkolonie die in gevaar komt en op zoek moet naar een nieuwe woonplaats.

Frietgezicht

Avatar

Dat gelul allemaal om 2016,lekker belangrijk. Gebeurd het over een week zeurend dezelfde mensen dat 2017 slecht begint.

Anyway,erg jammer en moge ze in vrede rusten.
Ze zei dat ze niet wist dat ze nog zo populair was tot al het gedoe rond The Force Awakens begon dus leuk dat ze dat nog meegemaakt heeft.

Petyr Baelish

Avatar

Een legende is niet meer...

R.I.P.

nieuwslaatste nieuws

meest populair