Eerste recensies: Hoe slecht is de potentiële monsterflop 'Monster Trucks' eigenlijk echt?

Eerste recensies: Hoe slecht is de potentiële monsterflop 'Monster Trucks' eigenlijk echt?

Als de filmstudio er al zelf geen vertrouwen in heeft...

Een paar maanden geleden onthulde Universal Pictures dat Monster Trucks waarschijnlijk een strop heeft van maar liefst $115 miljoen. De film lijkt daardoor al dé flop van 2017. In onder meer Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk draait de familiefilm al in de bioscoop. Hieronder een aantal quotes uit de reeds verschenen recensies. Is de film ook daadwerkelijk zo slecht?

The Telegraph blijkt rondom kritisch: "Een $125 miljoen kostende slooptocht. De film raakt helemaal niets, slechts met vlagen vermakelijk en overduidelijk een grote fout."

Irish Times zet vraagtekens bij hoe de film ooit gemaakt had kunnen worden: "Met de allerlaagste verwachtingen blijkt de film niet volkomen afschuwelijk. Het is een soort mash-up van ET en Transformers... Maar het is wel duidelijke verbetering ten opzichte van de meest recente Transformers-films."

The Guardian geeft aan dat de vrouwelijke cast maar weinig heeft te doen en dat de regisseur de gevoelige snaar gewoonweg niet weet te raken: "Het heeft tentakels en Hot Weels, jazeker, maar niet de lef of logische aanpak om overeind te blijven."

Empire noemt de film herkenbaar, maar effectief als familiefilm. De personages zijn vooral ondermaats: "Het ligt vooral aan de slecht uitgedachte personages. Het monster is lief en leuk en mooi gemaakt, maar Tripp schakelt te vaak over van kinderlijke sulligheid naar macho-achtige heldendom om te kunnen overtuigen."

Het lijkt erop dat de film daadwerkelijk mikt op de jongere kijker en dat het acteerwerk en het verhaal matig is. Mogelijk biedt de CGI en de actie nog enigszins wat vermaak.

Ice Age-regisseur Chris Wedge rondde de opnames al in de zomer van 2014 en de hoofdrol is in handen van X-Men / MacGyver-acteur Lucas Till. Vanaf midden januari in de States en op 2 februari verschijnt Monster Trucks in de Nederlandse bioscoop. Hieronder de trailer:



NieuwsFilm

meest populair