'Ghost in the Shell' blijft trouw aan toon en verhaal van anime

'Ghost in the Shell' blijft trouw aan toon en verhaal van anime

Zo beweert regisseur Rupers Sanders en hoofdrolspeler Scarlett Johansson althans.

Twee Hollywood-films die het in het laatste jaar moesten ontgelden op het gebied van 'witwassen' waren Doctor Strange, waarbij er veel kritiek was op de casting van Tilda Swinton als The Ancient One, maar bij Ghost in the Shell, een live-action Hollywood-remake van klassieke Manga-film, werd zowaar nog meer bekritiseerd. De kritiek had met name te maken met het feit dat Scarlett Johansson een in de tekenfilm Japans personage voor haar rekening neemt.

Ondanks al deze kritieken, bestaat de cast uit een behoorlijk diverse cast en zijn de makers trouw gebleven aan het bronmateriaal. Zelfs Mamoru Oshii, de regisseur van de oorspronkelijke anime heeft zijn steun gegeven aan de makers van de film. Tijdens een interview met Empire, lieten zowel Johansson als regisseur Rupert Sanders nogmaals weten veel respect te hebben voor het bronmateriaal. Volgens Johansson zal de film de duistere toon behouden van het origineel:

"Dit is niet een film die alleen draait om explosies en actie, maar ook om innovatie en reflectie."

Sanders voegde daaraan toe:

"Dit is niet de verwaterde Hollywood-versie"

De hoofdrollen in Ghost in the Shell worden naast Johansson gespeeld door Takeshi Kitano, Pilou Asbaek, Michael Pitt en Sam Riley. De film gaat over de leden van een speciale politie-eenheid die zich bezighoudt met het aanpakken van cybercriminaliteit. Kitano zal de rol spelen van Daisuke Aramaki, de grondlegger en het hoofd van Public Security Section 9.

Ghost in the Shell draait vanaf 30 maart 2017 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair