Alles over 'Assassin's Creed'

Alles over 'Assassin's Creed'

Weet deze film de vloek van de gameverfilming op te heffen?

Gameverfilmingen weten op de een of andere manier zelden echt te slagen. Iedere keer als er een nieuwe uitkomt, vragen fans zich dan ook af of de makers er dit keer wel in geslaagd zijn een balans te vinden tussen de verwachtingen van diehard-gamers en nieuwkomers. Slaagt Assassin's Creed, dat donderdag 5 januari in première gaat er wel in? Dat en meer bespreken we in deze special. Wil je weten welke films er nog meer in première gaan deze maand? Bekijk dan onze maandtips.

Assassin's CreedBekijk de afbeelding

Regie: Justin Kurzel | Cast: Michael Fassbender (Callum Lynch/Ailar), Marion Cotillard (Sofia), Jeremy Irons (Rikkin), Ariane Labed (Maria), Charlotte Rampling (Ellen Kaye) e.a. | Scenario: Michael Lesslie, Adam Cooper e.a. | Speelduur: 115 minuten | Genres: Actie, Avontuur, Fantasy | Kijkwijzer: 16

Dankzij een revolutionaire technologie die het beleven van genetische herinneringen mogelijk maakt, kan Callum Lynch (Fassbender) in de huid kruipen van zijn voorvader Aguilar tijdens de 15e eeuw in Spanje. Callum ontdekt dat hij een afstammeling is van een mysterieus en geheim genootschap, de zogenaamde Assassijnen. Hij vergaart een grote hoeveelheid kennis en doet ongelofelijke vaardigheden op die hij kan gebruiken om het op te nemen tegen de onderdrukkende en krachtige Tempeliers in de tegenwoordige tijd.

De franchise

In 2007 werd de eerste game in de Assassin's Creed-franchise uitgebracht. De speler kwam terecht in de tijd van de Kruistochten, in een wereld waarin de Assassins en de Tempeliers al eeuwenlang een bloedige oorlog met elkaar uitvochten, die de geschiedenis van de mens definieerde. Er werden sinds 2007 acht vervolgen en meerdere spin-offs gemaakt, waarvan in totaal 100 miljoen exemplaren verkocht werden.

De games volgen onder meer Desmond Miles, een man die genetische herinneringen van zijn voorouders opnieuw moet beleven. Die herinneringen brengen de speler onder meer naar de tijd van de kruistochten, de Italiaanse Renaissance, de stichting van de Verenigde Staten van Amerika en de hoogtijdagen van piraterij in de Cariben. Deze gameverfilming brengt Callum Lynch, een nieuwe hoofdpersoon.

Eerste reacties

We hadden het al over een vloek bij videogameverfilmingen en die lijkt niet opgeheven te worden door Assassin's Creed. Op RottenTomatoes zien we dat de film van Justin Kurzel gemiddeld een vier krijgt. De film is volgens critici beter gemaakt dan andere gameverfilmingen, maar het "met CGI-volgestouwde eindresultaat blijft een vreugdeloos, overvol monster".

Box office prestaties

Het daadwerkelijk verschijnen van het geplande vervolg hangt af van de prestaties van deze film. Justin Kurzel kreeg een budget van 125 miljoen dollar om mee te werken en het lijkt erop dat de film hooguit een bescheiden succes gaat worden. In de Verenigde Staten beleefde de film tien dagen geleden zijn première, waarbij 10 miljoen dollar verdiend werd. Nu staat de productie op 34 miljoen dollar en dat valt toch wat tegen. Verder draaide de film tot nu toe in vijf andere landen, waar in totaal zo'n 14,2 miljoen dollar verdiend werd. Nog heel wat landen te gaan, dus wie weet dat men een bescheiden succes gaat scoren.

Trivia

De film bevat de hoogste vrije val uitgevoerd door een stuntman in vijfendertig jaar. Damien Walters sprong 38 meter omlaag, een sprong die 3 seconden duurde. | Het kostuum van de Assassins is geheel met de hand gemaakt en het duurde 2 tot 3 maanden om te maken. | Er is al een vervolg in de maak voor 2019, maar of dat er komt is nog niet zeker.



NieuwsFilm

meest populair