Adam Driver over 'Star Wars: Episode VIII'

Adam Driver over 'Star Wars: Episode VIII'

De film gaat draaien om morele ambiguïteit.

Later dit jaar wordt de derde Star Wars-trilogie voortgezet met Episode VIII en zien we meer van Rey (Daisy Ridley), Finn (John Boyega), Poe (Oscar Isaac) en de schurkachtige Kylo Ren (Adam Driver). Over de personages is vrijwel niets bekend, maar volgens Adam Driver komt daar verandering in met Rian Johnsons vervolg.

Tijdens een interview met Larry King, werd Driver gevraagd welk aspect van Kylo Ren hij het interessantste vond in de volgende film. Daarop reageerde hij iets anders. "Ik denk, misschien is dit een compleet algemeen antwoord, maar toch. Zelfs al is het een blockbuster, er is niets dat we als vanzelfsprekend zagen," begon Driver.

"Er waren veel plotpunten die we uit de eerste film meenamen en waarvan we wisten dat die in de tweede beter uitgelegd zouden en waardoor ze allebei logischer zouden zijn. Maar ze voelen sociaal actief voor mij en toen George Lucas de eerste Star Wars maakte, was dat een reactie op Vietnam. Veel van wat ik me herinner in de gesprekken met J.J. [Abrams] en Rian [Johnson] draaide om het idee van terrorisme, waarin beide kanten morele redenen hebben om zich zo te gedragen als ze dat doen."

Kortom: Driver geeft geen details over het personage, maar hint er wel naar welke kant de film op zal gaan en wat voor thema's een rol gaan spelen. Moraliteit en het feit dat de kanten lang niet zo zwart en wit zijn als in de eerste films in de franchise, spelen een grote rol in dit vervolg. Dat gaat op 14 december in première.



NieuwsFilm

meest populair