Blu-Ray Review: Bad Moms

Blu-Ray Review: Bad Moms

Op naar Bad Dads en A Bad Moms Christmas.

Regie: Jon Lucas | Scott Moore | Cast: Mila Kunis (Amy), Kathryn Hahn (Carla), Kristen Bell (Kiki), Christina Applegate (Gwendolyn), Jada Pinkett Smith (Stacy), David Walton (Mike), Clark Duke (Dale), Jay Hernandez (Jessie), Wendell Pierce (Principal Burr) e.a. | Speelduur: 100 minuten | Bioscooprelease: 11.08.2016 | FilmTotaal Recensie: 3 sterren

Heel veel stelt de komedie Bad Moms uiteraard niet voor. Het vaart op standaard ingrediënten en de humor is zo plat als het maar kan. Maar het blijkt gewoon te werken. Met actrices / grappenmakers als Mila Kunis, Kathryn Hahn, Kristen Bell en Christina Applegate in belangrijke rollen wist de R-rated komedie van het duo Jon Lucas en Scott Moore (21 And Over) een kaskraker te worden. Onlangs bracht Dutch FilmWorks de film uit op Blu-ray.

In het $20 miljoen kostende Bad Moms (FT Stercijfer = 5,8), uiteindelijk goed voor maar liefst $180 miljoen wereldwijde omzet, is Amy Mitchell helemaal klaar met haar leventje als oververmoeide, werkende moeder. Haar kinderen vreten energie, haar man is zelf nog net een kind en haar baas eist alle resterende aandacht op. Op een dag is de maat vol en besluit ze om samen met twee andere zwaar gestreste moeders hun verantwoordelijkheden te laten varen en helemaal los te gaan. Dit tot ongenoegen van drie keurige moeders op school, die Amy niet kan uitstaan.

Bekijk de afbeelding
Film: Bad Moms | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: december 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8715664118344 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Bad Moms zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt gelijk het logo van Dutch FilmWorks in beeld, met daarna de kijkwijzer (12 jaar) en de trailers van Soof 2, Wild Oats en Kidnap. Het hoofdmenu is basic en biedt de knop voor het bonusmateriaal.

Beeld

De beeldkwaliteit van deze DFW-uitgave ziet er op het eerste oog netjes uit. De kleuren ogen redelijk warm en natuurlijk en de scherpte is best te doen. Het beeld lijkt echter last te hebben van de standaard probleempjes die uitgaven van Dutch FilmWorks over het algemeen hebben: de details vallen wat weg in de donkere delen van het beeld (zoals bij donkere kleding) en tijdens de scènes in de avond/nacht/donker. Tevens is er een onnodige licht laag filmruis zichtbaar. Jammer, dit had beter gekund al ligt het niveau uiteraard duidelijker hoger dan bij een Dvd-uitgave.

Geluid

Het geluid wordt aangeleverd door een standaard DTS-HD 5.1 geluidstrack en deze klinkt ook ruim voldoende. De film focust zich uiteraard veelal op dialoog (de grappen en grollen) en de muzikale ondersteuning, aangeleverd door Christopher Lennertz. Heel opvallend mag de track niet genoemd worden.

Bonusmateriaal

Interviews: Dit zijn afzonderlijk te selecteren interviews met cast & crew. Het zijn duidelijk interviews die eigenlijk geknipt en geplakt moesten gaan worden in featurettes. De vraag verschijnt in beeld, het antwoord wordt gegeven door de persoon.

Group Interviews: Dit zijn twee groepsinterviews, waarin vijf verschillende actrices uit de film antwoorden geven op gestelde vragen.

B-Roll: Een kwartier lang onbegeleide beelden vanaf de set. Altijd aardig om te zien hoe opnames daadwerkelijke verlopen zonder gestoord te worden door een voice-over, muziek of iets dergelijks. Waarschijnlijk ook materiaal dat versneden moest gaan worden naar featurettes.

Grappig tussendoortje; redelijke Blu-ray schijf

Bad Moms is een nog best aardige R-rated komedie, zeker als je weet dat er veel slechtere varianten worden opgeleverd. Er is zelfs als een vervolg aangekondigd: A Bad Moms Christmas, welke in november moet verschijnen. Ook zou er deze zomer een mannelijke versie moeten uitkomen: Bad Dads, al is daar maar weinig over bekend. Deze Blu-ray uitgave van DFW is redelijk oké, met zelfs wat overigens niet ondertitelde extra's.



NieuwsFilm

meest populair