Brimstone actrice mag de Nederlandse première niet bijwonen

Brimstone actrice mag de Nederlandse première niet bijwonen

In Nederland zijn de regels nu eenmaal wat strenger...

Martin Koolhoven's eerste Engelstalige film, Brimstone komt de laatste tijd wel vaker in het nieuws, o.a. omdat de regisseur al meerdere malen zijn film moest verdedigen i.v.m. al het geweld dat erin te zien is. Maar in Nederland zelf gaat het niet alleen over al dat filmgeweld, maar nu ook over één van de hoofdrolspelers van de film, die er niet bij mag zijn wanneer de film zijn première beleeft in Amsterdam.

De 14 jarige Emilia Jones speelt in de film een meisje dat in een bordeel werkt. Ze heeft Brimstone al gezien tijdens de wereldpremière op het festival in Venetië, maar in Nederland zal Jones de zaal moeten verlaten tijdens de screening en wel omdat ze te jong is: de film heeft namelijk een keuring van 16 jaar en ouder gekregen.

Jones zal er niet bij zijn, vanwege de strenge Nederlandse regels, aangezien bioscopen enorme boetes kunnen krijgen als iemand jonger dan 16 wordt toegelaten bij een film die een 16+ 'label' heeft. Jones mag hem, in navolging van de regels, dus gewoonweg niet zien.

Koolhoven vindt het erg overdreven: "Het is natuurlijk gek dat je je eigen werk niet mag bekijken. Emilia kan het heus wel aan. Maar ja, nu zal ze een borrel moeten nemen tijdens het vertonen van de film. Of mag dat ook al niet hier?"

De film komt a.s. donderdag uit in de Nederlandse bioscopen; Nederland is daarmee het eerste land ter wereld waar de film voor iedereen (d.w.z. ouder dan 16) te zien zal zijn.

NieuwsFilm

meest populair