Details startpunt en plot 'Star Wars: Episode VIII'

Details startpunt en plot 'Star Wars: Episode VIII'

En Tom Hardy in het achtste deel?

In gesprek met USA Today heeft schrijver / regisseur Rian Johnson een korte reactie gegeven op vragen over de start en plot van Star Wars VIII en de rol van Rey (Daisy Ridley) daarbij. Zoals bekend gaat de achtste Star Wars-film verder waar Star Wars: The Force Awakens was gebleven: Rey wil Luke Skywalker (Mark Hamill) zijn lichtzwaard geven op een afgelegen intergalactisch eiland.

"Ik wil niet twee jaar vooruitgaan in de tijd. Ik wil zien wat er exact op dat moment gebeurt." Ook geeft hij aan dat een groot gedeelte van de film ingaat op de reden waarom Luke daar is en wat hij gaat doen. Ook Rey's rol wordt belangrijk: "Ze moet ermee zien om te gaan dat ze ontdekt dat ze deze kracht heeft, deze gift. Ze neemt haar eerste stappen om datgene te ontdekken dat in haar zit, iets dat ze nooit wist. Ze start met het onthullen van de mogelijkheden."

En dan verscheen er ook nog een reactie van Tom Hardy online op het gerucht dat hij een rol / cameo heeft in VIII. "Ik weet niet of ik dat zelf zou mogen zeggen. Waar heb je dat gehoord?" aldus Hardy tegenover Entertainment Weekly. "Het internet is een fantastisch web van leugens en foute informatie, nietwaar?" Op de vraag of het gerucht dan onzin zou zijn, was hij opnieuw weinig concreet: "Dat zou wel eens kunnen, denk je niet?"

Johnsons Episode VIII draait vanaf 14 december in de Nederlandse 3D/IMAX-bioscoopzalen. Het wachten is voorlopig op de officiële titel. Hieronder wel het 'Star Wars VIII' titellogo dat onlangs voor het eerst officieel werd vrijgegeven.

Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair