Algemeen

Details startpunt en plot 'Star Wars: Episode VIII'

En Tom Hardy in het achtste deel?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 12:08 in Algemeen
In gesprek met USA Today heeft schrijver / regisseur Rian Johnson een korte reactie gegeven op vragen over de start en plot van Star Wars VIII en de rol van Rey (Daisy Ridley) daarbij. Zoals bekend gaat de achtste Star Wars-film verder waar Star Wars: The Force Awakens was gebleven: Rey wil Luke Skywalker (Mark Hamill) zijn lichtzwaard geven op een afgelegen intergalactisch eiland.

"Ik wil niet twee jaar vooruitgaan in de tijd. Ik wil zien wat er exact op dat moment gebeurt." Ook geeft hij aan dat een groot gedeelte van de film ingaat op de reden waarom Luke daar is en wat hij gaat doen. Ook Rey's rol wordt belangrijk: "Ze moet ermee zien om te gaan dat ze ontdekt dat ze deze kracht heeft, deze gift. Ze neemt haar eerste stappen om datgene te ontdekken dat in haar zit, iets dat ze nooit wist. Ze start met het onthullen van de mogelijkheden."

En dan verscheen er ook nog een reactie van Tom Hardy online op het gerucht dat hij een rol / cameo heeft in VIII. "Ik weet niet of ik dat zelf zou mogen zeggen. Waar heb je dat gehoord?" aldus Hardy tegenover Entertainment Weekly. "Het internet is een fantastisch web van leugens en foute informatie, nietwaar?" Op de vraag of het gerucht dan onzin zou zijn, was hij opnieuw weinig concreet: "Dat zou wel eens kunnen, denk je niet?"

Johnsons Episode VIII draait vanaf 14 december in de Nederlandse 3D/IMAX-bioscoopzalen. Het wachten is voorlopig op de officiële titel. Hieronder wel het 'Star Wars VIII' titellogo dat onlangs voor het eerst officieel werd vrijgegeven.23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Akke Moeka Hara

Avatar

TFA, wat een rare film was dat.
Dat ze daar mee akkoord zijn gegaan als kick off voor de nieuwe Star Wars is mij nog steeds een raadsel.
Al een Star Wars fan sinds 1977, maar wat TFA bracht was bij verre na niet beter dan de prequels van Lucas.
Waar Jar Jar vervelend was daar is Boyega tien keer erger en te aanwezig en met zijn "non appealing" gezicht wekt hij dan ook geen enkele vorm van medeleven op.
Kylo Ren, Phasma, Hux allemaal zoveel cringe personen en acteer werk dat het misschien voor kids werkt maar bij oude fans -auw-
En Harisson Ford die er gewoon helemaal geen zin meer in heeft, wat een slecht werk leverde hij af.
Wil niet teveel haten maar nee ik kijk niet uit naar J.J. Abrams gedrochten vervolg.

23VDV23

Avatar

Ben het volstrekt oneens met Akke Moeka Hara. Ja, Boyega was soms iets te aanwezig, maar zijn personage bracht wel iets dat we nog niet hadden gezien in het SW-universum. Er valt genoeg op die film aan te merken, maar er zaten genoeg nieuwe interessante personages in die zich in tegenstelling tot de personages uit de prequels gedroegen als mensen van vlees en bloed met emoties (vaak vrijwel afwezig in de prequels). Hoe je kunt zeggen dat Kylo Ren bijvoorbeeld slecht acteerwerk oplevert is beyond me. Misschien wel de SW-badguy die de meeste diepgang heeft gekregen tot nu toe en die echt wel met de nodige gelaagdheid (in zoverre dat mogelijk is bij een SW-film) werd neergezet door Driver. Nogmaals, er zijn genoeg dingen waar je die film op kunt aanvallen, maar het lijkt soms wel de sport (waarschijnlijk omdat er zo veel mensen zijn die er wél van hebben genoten) die film maar zo veel mogelijk de grond in te boren. Ik ben net zo goed een SW-liefhebber van het eerste uur en was mijn plezier in de franchise door de prequels grotendeels verloren. Mede dankzij TFA, die ik op sommige vlakken zelfs liever kijk dan Return of the Jedi (ewoks...zucht), kijk ik enorm uit naar Episode VIII.

Banned

Avatar

Jaja we weten ondertussen al na tientallen nieuwsberichten dat de nieuwe film verder gaat waar de vorige eindigde.

Akke Moeka Hara

Avatar

Niet dat de prequels super waren maar elke prequel had iets waar je terug naar kan kijken en denken van dat was mooi of cool.
Phantom Menace had Darth Maul en een goede score van Williams en een mooi eind duel.
Attack of the Clones een geweldig duel in de ruimte met Jango tegen Obi en daarvoor op Kamino wat ook mooi in beeld is gebracht.
Revenge of the Sith gaat halfverwege los.
Ik volg geen fanbase of hype in haten, maar volg mijn gevoel en niks maar dan ook niks in mij roept om TFA nog eens te kijken, er was geen enkel kippevel moment voor mij en ook niks van wauw, daar waar stormtroopers en de empire echt toffe outfits en schepen hadden heeft the first order dat totaal niet, eerder stormtroopers ontworpen voor op de catwalk.
J.J. Kan soms goede films brengen bijv. Star Trek 2009 was echt goed gedaan en heeft een dikke replay waarde, daarna ging het berg afwaarts in een bobslee met die franchise, waardoor je de oude Star Trek saga ging missen.
Zou je bijv. de Guardians of the Galaxy leden in de TFA zetten ipv Han Solo etc ( als voorbeeld) dan zou je een hele matige Guardians film hebben.

benjamin

Avatar

Akke Moeka Hara "Zou je bijv. de Guardians of the Galaxy leden in de TFA zetten ipv Han Solo etc ( als voorbeeld) dan zou je een hele matige Guardians film hebben."
En als Julie Delpy en Ethan Hawke erin zaten, zou dat niet de beste "before"-film opgeleverd hebben. Lijkt mij nogal logisch dat je niet zo maar een cast van een bepaalde film in een willekeurige andere film kunt plaatsen...

Akke Moeka Hara

Avatar

Leek me ook voor de hand liggend dat de gemiddelde sukkel hier mijn voorbeeld niet zou begrijpen.

Akke Moeka Hara

Avatar

Ookal zou je het erbij zetten om als voorbeeld te dienen om aan te tonen dat je in die context een matige Guardians film zou hebben,
dan nog is er altijd zo een sukkel die het niet begrijpt of moet reageren als de zoveelste internet mongool.

centr1no

Avatar

@Akke Moeka Hara.
Kunnen we even normaal doen?
Je 'voorbeeld' is ook niet te snappen. Het staat in geen enkele relatie tot de rest van je tekst.


Akke Moeka Hara

Avatar

Je begrijpt toch wel dat ik ermee bedoelde dat het gewoon een sci fi filmpje is met een Star Wars label?
Als je kijkt naar wat de originele bedoeling was vanuit de EU is dit wat we kregen een lachertje, gewoon produktie werk script werk dat Bad Robot nog ergens had liggen voor een ander project.
Vandaar de Guardians referentie (met voorbeeld tussen haakjes)
Als zo een figuur als Benjamin semi grappig wilt doen is dat zijn keus maar val mij er verder niet op aan als ik zulke internet trollen niet serieus neem.

Robbepost

Avatar

Akke Moeke Hara......
Jammer dat je niet met alleen argumenten je opvallende visie duidelijk kan malen......

jochemwijma

Avatar

Ik denk dat Johnson met Episode 8 echt weer een nieuw soort Star Wars-film maken, die ook wat diepgang geeft aan de personages

benjamin

Avatar

Het was in ieder geval geenszins mijn bedoeling hier te trollen, ik wou enkel aangeven dat ik het voorbeeld echt niet snapte. Ondertussen is dat op z'n minst duidelijk geworden (niet dat ik per se het er mee eens ben, maar dat is een ander verhaal en meningen verschillen uiteraard) maar in eerste instantie kon ik er niet zo veel van maken om de eerder aangehaalde reden.

Vind het een beetje spijtig dat er zo snel defensief gereageerd is hier met weer wat niet altijd even vriendelijk taalgebruik en snelle conclusies.

centr1no

Avatar

Akke Moeka Hara " Je begrijpt toch wel dat ik ermee bedoelde dat het gewoon een sci fi filmpje is met een Star Wars label? "

Nee. Dat is totaal niet uit jouw opmerking af te leiden.
Daarbij slaat het nergens op. TFA is in alle opzichten een Star Wars film. Alleen al om het feit dat hij zo veel lijkt op A New Hope.
Akke Moeka Hara " Als zo een figuur als Benjamin semi grappig wilt doen is dat zijn keus maar val mij er verder niet op aan als ik zulke internet trollen niet serieus neem. "

Ik kan in de reactie van benjamin geen troll ontdekken. Hij reageert zo omdat jouw opmerking niet logisch is. Het zijn echter jouw reacties die niet normaal zijn.

Akke Moeka Hara

Avatar

TFA lijkt bij lange na niet op a New Hope!!
Eerder op Spaceballs.

horizon

Avatar

Dat is pas een trol opmerking...

The Force Awakens is de beste reboot die Star Wars zich kon wensen. Het is de nieuwe Star Wars film voor een nieuwe generatie. En hoewel de originele trilogie z'n charme heeft is vooral A New Hope natuurlijk sterk verouderd. TFA kopieert natuurlijk A New Hope maar brengt direct een goede modernisering mee en vers elan.

En een bad guy die meer diepgang heeft dan Darth Vader in a New Hope. :)

23VDV23

Avatar

Weer zonde om te zien dat er wederom bij pure onmacht uit gebrek van echte onderbouwing of argumenten door iemand als Akke Moeka Hara een doodnormale en interessante discussie zo uit de klauwen moet lopen. Ik sluit me bij horizon aan.

dakai-world

Avatar

Akke Moeka Hara, mensen als jij moeten leren om te genieten van het leven.

Als jij iets niet leuk vindt en dat niet kan onderbouwen, moge God genade hebben op je ziel, want dan weet ik half niet hoe zuur jij door het leven strompelt. Iets niet leuk vinden mag en is je goed recht om dat te vertellen, maar onderbouw je argumenten.

Ik vond TFA een frisse herstart een instapper voor Star Wars-beginners zoals ikzelf. Natuurlijk heb ik episode I t/m VI gezien, maar die hebben mij nooit weten te grijpen, omdat ik er te laat voor was geboren en ik het nooit met de paplepel heb meegekregen. Tegen de tijd dat ik begon aan de films, wist ik allang dat Darth Vader de vader van Luke was, zonder ook maar te weten wie wat moest voorstellen. Episode VII heeft me toch weten te overtuigen om alle films nogmaals te zien en toen pas begon ik de Star Wars-universum echt te waarderen. True, Episode VII heeft ons met veel vragen onbeantwoord achtergelaten, maar ik zie dat als een wonderschone kans voor VIII (Rise of the Jedi) om dat fris en goed uit te werken. We zullen het wel zien. Ik ben in ieder geval benieuwd en het is veelte vroeg om TFA nu al af te branden, het is onderdeel van een trilogie en ik wacht het af om mijn uiteindelijke conclusie erover los te laten.

Akke Moeka Hara

Avatar

Een troll opmerking is als je het over Kylo Ren heeft en dat hij meer diepgang heeft dan Vader, serieus?
In TFA wordt niks losgelaten, ja Kylo Ren is uiteindelijk de zoon van, maar verder nergens hoe en wat behalve dat hij een jaloers afgunstig fanboy'tje is.
De hele TFA is een film waar niks los komt, het is een lege film die opzettelijk info achterhoud en de tijd vult met inktvis monstertjes en Schotse lui in de ruimte en een slak met een bril die gehuisvest is in een café waar de meiden van Holland niet in zouden misstaan.
Als je een badguy die jaloers is ziet als een badguy met diepgang, dan bezit je zelf denk ik of weinig diepgang of herken je jezelf gewoon in hem.
En een kopie van a New Hope totaal niet en ik denm Horizon dat je dat ook maar zegt omdat je Youtube idiolen dat roepen, it takes a copy to know a copy ;)
@dakai world, ik moet vrij weinig denk ik, denk jij niet?
En denk dat mijn argumenten redelijk goed zijn, dat je het niet eens bent met mij is iets anders.
Maar als ik iets niet leuk vind of mij dat niet bevalt dan hoef ik dat niet uit te gaan pluizen waarom en hoe en wat, sommige dingen komen gewoon fout over, net als jouw reactie, een hele geforceerde reactie met vreemde tekst van moeten en onderbouwen, klinkt alsof je regelrecht uit een boekje bent gekomen en volledig de regels naleeft die je zijn opgelegd.
Maar dat wel onderdeel zijn van jouw religie, maar dan aan de andere kant als je god kan uitleggen theoretisch, wat is een god dan eigenlijk ;)
Maar als je na een jaar TFA nog niet mag afbranden omdat je van dag 1 de film al niks vond, hoe traag ben je dan?
En denk dat de meeste star wars fans het niet eens boeide dat darth vader de vader was, star wars was meer een universum en een wereld met veel coole dingen.
De makers van Rogue One begrepen dit wel gelukkig.
Iedereen die TFA ziet als een star wars film begrijpt star wars niet, zoals ik al zei ( ik zal het nog een keer herhalen voor de zogenaamde autisten) het is een sci fi filmpje met een star wars label, het is een voor opgezet verhaal dat is uitgerekt in drie delen, met elk een andere regiseur maar volledig volgend een vooropgezet verhaal om de nieuwe fanbase op te bouwen.
Al had je de hoofdpersonen omgetoverd tot de star trek crew dan nog iedereen van de nieuwe garde die JEEEUUUUJJJ riepen.
Schrijf een verhaaltje plak er star wars poppetjes op en in en Lucasfilm zegel erop en bam je hebt een zogenaamde star wars film.
Voor de nieuwe garde wel te verstaan.
Ook een reden waarom de oude star wars garde botst met TFA, het is star wars zonder star wars.
Verder nog vragen? Autistisch religieus voorgekauwd schapen publiek. ;)

Akke Moeka Hara

Avatar

Vergeef mijn typfouten, via telefoon tijdens het rijden gaat wat moeilijk.

benjamin

Avatar

Typfouten zijn nu niet het grootste probleem, de rest van je houding....

dakai-world

Avatar

Hahaha, dat God genade op je ziel moest hebben was sarcasme ;)

Dat je de film niets vindt, is je goed recht, maar je stelt jezelf zo defensief op dat een inhoudelijke discussie met jou onmogelijk is. Ik zelf zie het heel anders en kijk dan ook met goede moed de volgende film af.

Akke Moeka Hara

Avatar

Ik ben het trouwens ééns met Akke Moeka Hara.

23VDV23

Avatar

Ik krijg zowaar een beetje medelijden met Akke Moeka Hara.

nieuwslaatste nieuws

meest populair