Kiezen tussen vrijheid en familie in 'Noces' trailer

Kiezen tussen vrijheid en familie in 'Noces' trailer

Uitgehuwelijkt worden door je ouders om te voldoen aan hun wensen, of voor je eigen toekomstdromen gaan?

Zie nu de trailer voor de hartverscheurende Belgisch-Pakistaanse film Noces, van Stephan Streker.

De internationale/Engelse titel van Noces is A Wedding, want Noces gaat over een Belgisch-Pakistaans meisje dat worstelt met de verwachtingen van haar traditionele Pakistaanse ouders en haar eigen ideeën over wat ze met haar leven zou willen.

Noces gaat in Nederlandse première op het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR, 25 januari tot 5 februari 2017) als onderdeel van IFFR Live (met aanwezigheid van regisseur en hoofdrolspelers Lina El Arabi en Sébastien Houban en gaat daarna in bioscopen door het hele land draaien vanaf 30 maart 2017.



Zahira is achttien. Ze woont bij haar ouders in Brussel, met wie ze een hechte relatie heeft. Deze band wordt echter onder druk gezet doordat Zahira volgens Pakistaanse traditie moet trouwen met een man die ze nog nooit heeft ontmoet. Haar ouders, haar broer én haar zus proberen haar te overtuigen van het belang van deze traditie. Maar Zahira had eigenlijk haar eigen verlangens en toekomstdromen. Zahira komt daardoor voor een zeer moeilijke, hartverscheurende keuze te staan. Kiest ze voor zichzelf of voor de wensen van haar familie?

NieuwsFilm

meest populair