Celebrity

Shia LaBeouf organiseert vier jaar lange protestactie

Tegen wie kun je misschien wel raden...

door FilmTotaal om 11:00 in Celebrity
Donald Trump mag zich nu dan wel officieel de 45ste President van de Verenigde Staten noemen, maar dat weerhoudt miljoenen mensen over heel de wereld er niet van hiertegen in opstand te komen. Ook heel wat van Hollywoods elite liet blijken tegen Trump te zijn; vele bekendheden liepen namelijk mee in de protestacties. Shia LaBeouf was in die marsen niet te zien, maar hij protesteert wel op zijn eigen originele manier...

Hij is met een speciaal kunstproject gestart, genaamd 'He Will Not Divide Us'. Deze woorden zijn geschilderd op een muur in het Museum Of The Moving Image in New York. De mensen die hierlangs lopen worden gevraagd de zin luidop te herhalen, wat gedurende vier jaar lang, de tijd van Trumps presidentschap, zal worden gefilmd en gestreamd op het internet.

Iedereen die hierlangs loopt mag de zin zo vaak en zo lang herhalen als ze maar wensen. Het project blijft gedurende deze vier jaar lang altijd toegankelijk, 24 uur per dag en 7 dagen op 7. Deze zin is bedoeld als symbool van verzet en optimisme en dient om mensen samen te brengen. Het project werd geopend door Will Smith's zoon, Jaden Smith.

Het is niet de eerste keer dat LaBeouf een live-videoproject heeft georganiseerd; dit deed hij al eerder in 2015 toen hij 72 uur lang zijn eigen films bekeek en in 2016 spendeerde hij 24 uur in een lift. Beide keren was de acteur via een livestream te volgen.

NieuwsFilm

meest populair