Celebrity

Shia LaBeouf organiseert vier jaar lange protestactie

Tegen wie kun je misschien wel raden...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Wouter Drummen om 11:00 in Celebrity
Donald Trump mag zich nu dan wel officieel de 45ste President van de Verenigde Staten noemen, maar dat weerhoudt miljoenen mensen over heel de wereld er niet van hiertegen in opstand te komen. Ook heel wat van Hollywoods elite liet blijken tegen Trump te zijn; vele bekendheden liepen namelijk mee in de protestacties. Shia LaBeouf was in die marsen niet te zien, maar hij protesteert wel op zijn eigen originele manier...

Hij is met een speciaal kunstproject gestart, genaamd 'He Will Not Divide Us'. Deze woorden zijn geschilderd op een muur in het Museum Of The Moving Image in New York. De mensen die hierlangs lopen worden gevraagd de zin luidop te herhalen, wat gedurende vier jaar lang, de tijd van Trumps presidentschap, zal worden gefilmd en gestreamd op het internet.

Iedereen die hierlangs loopt mag de zin zo vaak en zo lang herhalen als ze maar wensen. Het project blijft gedurende deze vier jaar lang altijd toegankelijk, 24 uur per dag en 7 dagen op 7. Deze zin is bedoeld als symbool van verzet en optimisme en dient om mensen samen te brengen. Het project werd geopend door Will Smith's zoon, Jaden Smith.

Het is niet de eerste keer dat LaBeouf een live-videoproject heeft georganiseerd; dit deed hij al eerder in 2015 toen hij 72 uur lang zijn eigen films bekeek en in 2016 spendeerde hij 24 uur in een lift. Beide keren was de acteur via een livestream te volgen.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Falcon Knight

Avatar

Weer erg slordige grammatica-controle, er moet toch echt "organiseert" in de titel staan ipv "organiseerd"

shellghost

Avatar

Christ... Niks beters te doen met z'n tijd dus?
Hij is democratisch gekozen, so fucking deal with it.
En nee, ben geen fan van Trump.

Akke Moeka Hara

Avatar

Go Shia!!
@shellghost, de meerderheid van de bevolking heeft niet op Trump gestemd dus logisch dat ze in verzet gaan.
En dat goedrecht hebben ze, dus deal with it.

Moviemagic

Avatar

http://www.hewillnotdivide.us/

OMG...

Master Of Films

Avatar

shellghost "Hij is democratisch gekozen, so fucking deal with it."
Nope, Clinton 'won' met twee miljoen meer stemmen dan Trump. Helaas kiezen de stemmers niet voor een president, maar voor de kiesmannen van een partij. Juist deze gasten van United States Electoral College kiezen voor een president :P Daarbij wordt het principe winner takes all oftewel meeste kiesmannen gelden enorm nagestreefd. Sommige staten hebben nou eenmaal inwoners, dus ook meer kiesmannen.

Hoe dan ook. Ik zie Shia nog een groot kunstenaar worden. :D

Wilskracht

Avatar

@Master of Films - Onze vorm van democratie is niet dé vorm van democratie. Indirecte democratie zie je vrij vaak
En nog even ernaast. Organiseerd? Groep 1 grammatica. Persoonsvorm = stam + t

Baron Von Marlon

Avatar

Zag een clip van hem op Facebook passeren op een protest.
Iemand is duidelijk zijn medicatie vergeten in te nemen.

meanrat

Avatar

Er zit nu al een uur lang iemand te dansen in een vreemd pakje.

esteban

Avatar

Trump won dankzij een stem-systeem dat kant noch wal raakt. Er werd eerder al geopperd om dit om te gooien, maar er kwam -logisch gezien als je bedenkt wie daarover beslist- teveel tegenstand. Hilary won als je effectief het aantal stemmen er gaat bij nemen. Als méér dan de helft van de stemmers deze diep gehate en erg omstreden figuur dan het Witte Huis zien binnen stappen, is protest niet meer dan normaal. Terecht hun goed recht.

nieuwslaatste nieuws

meest populair