Blu-ray

Blu-Ray Review: Death Race 2050

Nee, niet met Jason Statham.

door Bram de Groot om 18:13 in Blu-ray
Regie: G.J. Echternkamp | Cast: Malcolm McDowell (The Chairman of The United Corporations of America), Manu Bennett (Frankenstein), Marci Miller (Annie Sullivan), Burt Grinstead (Jed Perfectus) e.a. | Speelduur: 92 minuten | Bioscooprelease: geen

In 2008 verscheen van Resident Evil-regisseur Paul W.S. Anderson de film Death Race, een soort van remake van / prequel op de film Death Race 2000 - zelfs met Sylvester Stallone - uit 1975 van producent Roger Corman en regisseur Paul Bartel. De 2008-versie met Jason Statham kreeg twee direct to video-vervolgen met Death Race 2 (2010) en Death Race 3: Inferno (2013). Ondanks de uitgedoste auto's hadden deze films beperkt iets te maken met het origineel. En dit valt gelijk op als je het recent verschenen Death Race 2050 bekijkt, wel degelijk een vervolg.

In Death Race 2050 (Rotten Tomatoes = 100%, IMDb = 3,6), met (opzettelijk of niet) een knipoog naar het bewind Donald Trump en flink wat ongelukkige voorbijgangers, is het 't jaar 2050. Amerika wordt geregeerd door een machtige coöperatie onder leiding van The Chairman. Het volk is gehersenspoeld door gewelddadig virtual-reality entertainment en het evenement van het jaar is de Death Race waarin een zooitje ongeregeld het land doorkruist en punten scoort voor het aanrijden van mensen en ander asociaal rijgedrag. De regerend kampioen en favoriet bij de fans is Frankenstein, hij is half mens, half machine. Hij is uit op de kroon, maar zijn rebelse copiloot en spion dreigt roet in het eten te gooien.


Film: Death Race 2050 | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: januari 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Engels, Nederlands, Frans | EAN: 5053083079253 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Universal Pictures

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Death Race 2050 zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt als eerste het logo van Universal Pictures in beeld. Na de taalselectie verschijnen er te skippen trailers voor Hard Target 2, Jarhead 3: The Siege en Tremors 5: Bloodlines. Daarna wordt overgeschakeld naar het basic hoofdmenu.

Beeld

Op de beeldkwaliteit van deze Blu-ray uitgave van deze vermoedelijk redelijk low-budget film is weinig aan te merken. De scherpte is fantastisch, zowel in diepte als in close-ups. Ook de kleur is doorgaans netjes, al lijken de kleuren wel fors bewerkt met een soort filter. Ergens had het beeld wel wat kleurrijker gemogen. Ondanks de post-apocalyptische sfeer is het geheel vooral erg kitsch. De visuele effecten zijn van een bijpassend en vaak ook erg vermakelijk niveau.

Geluid

Het geluid van het duo Gunter Brown en Cindy Brown wordt aangeleverd door een standaard DTS-HD geluidstrack. Net als bij de visuele effecten zijn de geluidseffecten wisselend. Soms zijn ze aardig, soms erg aangezet of neemt de muzikale ondersteuning de overhand.

Bonusmateriaal

The Making of Roger Corman's Death Race 2050: In ruim 10 minuten staan cast en crew, waaronder Roger Corman stil bij de eerdere films en uiteraard de tot stand koming van deze nieuwe film, aan de hand van interviews en beelden vanaf de set.

The Look of 2050: De film speelt zich af in 2050. In deze kortere featurette wordt er stil gestaan bij de sets, kostuums en alles wat met de tijdsgeest te maken heeft.

Cars! Cars! Cars!: Voor de liefhebber een blik op de uiteenlopende auto's die gebruikt zijn in de film. Er wordt onder meer getoond hoe de auto's zijn gemaakt. Het geheel is met 5 minuten redelijk beknopt.

Cast Car Tours: Ook in deze featurette een blik op de auto's inclusief de bestuurder.

Deleted Scenes: Met een totale speelduur van zo'n 5,5 minuut volgen er razend snel wat verwijderde scènes. Ze zijn nog niet allemaal visueel afgerond. Jammer genoeg is er geen audiocommentaar aanwezig.

Verwacht duidelijk iets anders; nette Blu-ray uitgave

Voor wie van het eerste deel Death Race 2000 kan genieten, zit met Death Race 2050 goed. Ben je echter meer van de Paul W.S. Anderson-versie en/of heb je het eerste deel niet gezien, dan is 2050 voor jou mogelijk wat te kitsch en gestoord. Deze Blu-ray uitgave is een aanrader voor de liefhebber, aangezien er prima beeld en geluid is en de extra's een mooie blik achter de schermen geven.1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

starbass

Avatar

Deze wil ik wel een keer zien, Carmageddon the movie :D

NieuwsFilm

meest populair