Algemeen

Shyamalan werkt nu echt aan 'Unbreakable'-vervolg

En wat heeft de film Split daarmee te maken?

door Jim Pedd om 11:54 in Algemeen
Interessant nieuws voor fans van M. Night Shyamalans Unbreakable. Daar blijkt mogelijk een vervolg van uit te komen. Maar voordat we dat melden, moeten we even waarschuwen voor spoilers. Na de trailer van Unbreakable hieronder, volgen grote spoilers voor de nieuwste film van Shyamalan, Split. Alleen lezen op eigen risico!


Shyamalan vertelde in een interview met The Hollywood Reporter, dat het einde van Split al vijftien jaar in zijn hoofd zat. Om die reden besloot hij zelfs dat het einde van die film niet in testscreenings mocht zitten. Nadat Kevin Crumb aan het einde van Split weet te ontsnappen, blijkt dat de politie hem een bijnaam heeft gegeven: The Horde. Iemand in een bar merkt dan op dat de politie vijftien jaar geleden ook een bijnaam had, voor een man die in een rolstoel zat. Daarop zien we plotseling niemand minder dan David Dunn, gespeeld door Bruce Willis, die zegt: "Ja, Mr. Glass". Kortom: Split speelt zich in hetzelfde universum als Unbreakable af.

Volgens Shymalan is Split geschreven met een deel van het script van Unbreakable, dat geschrapt werd. Daarin kwam Kevin al voor, maar het paste qua toon niet goed bij de film. Uiteindelijk hoopt de regisseur snel een "film die de twee combineert" te kunnen maken.

Tegenover Entertainment Weekly liet Shyamalan weten dat hij "een robuuste samenvatting" heeft van dat Unbreakable-vervolg. Hij werkt al hard aan het scenario en denkt dat de film gemaakt gaat worden. "Ik hoop het. Het antwoord is ja. Ik kan niet zeggen wat er gaat gebeuren zodra ik ga schrijven, maar ik ga er wel mee beginnen."

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chazillionair28

Avatar

Het was inderdaad wel een verassing tegen het einde aan waar ik ook met een grijns op m'n gezicht zat in de bios.

Als shyamalan het vervolg van unbreakable in toon van split kan weten te zetten ben ik er zeker benieuwd naar ! Split heeft mijn lage verwachting zeker overtroffen en hierbij mcavoy uitstekend werk heeft verricht.

Sunspot

Avatar

Kut, had dit bericht niet moeten lezen :D. Was voor spoilers gewaarschuwd, maar meestal lees ik het toch en vind het veelal niet erg, maar dit keer :(

ridjieddo

Avatar

"Alleen lezen op eigen risico!" had best met DIKKE EN GROTE LETTERS gemogen...

kratoskismb

Avatar

De titel is al een spoiler

Banned

Avatar

Blijft toch wel eens van de beste superhelden films die er zijn.

ThomasOMalley

Avatar

Heb het artikel vanwege spoilers niet gelezen, maar een vervolg op Unbreakable is echt een slecht idee. Don't push your luck.

NieuwsFilm

meest populair