Blu-ray

Blu-ray recensie: 'Absolutely Fabulous'

Een mooie Blu-ray uitgave van een prima komedie.

door Jim Pedd om 11:47 in Blu-ray
Regie: Mandie Fletcher | Cast: Jennifer Saunders (Edina), Joanna Lumley (Patsy), Julia Sawalha (Faffy), Jane Horrocks (Bubble) e.a. | Release: 21 juli 2016 | Speelduur: 91 minuten
In de jaren negentig was de komedieserie Absolutely Fabulous een groot succes op de Britse zender BBC. Centraal stond de alcoholistische, drugsverslaafde PR-agent Edina, die haar tijd doorbracht met bizarre plannetjes om maar hip te blijven. Dat deed ze samen met schrijfster Patsy, haar beste vriendin. Afgelopen jaar keerde de serie even terug, maar dan naar het witte doek.

Edina en Patsy leven nog steeds het luxe leven dat ze gewend zijn: winkelen, drinken en stappen in de meest trendy hot-spots van Londen. Maar als ze de schuld krijgen dat ze topmodel Kate Moss hebben vermoord tijdens een überhip fashionfeest, worden ze het middelpunt van een mediaschandaal. Hierdoor worden ze meedogenloos achtervolgd door de paparazzi. Zonder een rooie cent vluchten ze naar de speeltuin voor de superrijken, de Franse Rivièra, en bedenken ze een plan om permanent te 'ontsnappen' en wederom het goede leven, te leven!

Hoeveel Ab Fab gekost heeft weten we niet, maar het was geen succes. De film verdiende wereldwijd namelijk slechts 37 miljoen dollar, waarvan het merendeel in het Verenigd Koninkrijk. Oorspronkelijk was er ook een vervolg gepland, maar dat komt er hierdoor niet. Dat, terwijl de film wel goed ontvangen werd als leuke, hilarische film.


Media: 1x Blu-ray | Video: 16:9 (2.35:1) | Audio: Engels 5.1 DTS-HD MA / Frans 5.1 DTS | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels | Retail release: januari 2017 | EAN: 8-712626-048275 | Met dank aan: 20th Century Fox
Fox heeft gekozen voor een standaard Blu-ray keepcase. De uitgave ziet er dus net uit. Op de cover zien we een van de posters van de film met Edina en Patsy en een grote fles champagne daarop. Achterop tref je een synopsis aan, evenals de gebruikelijke technische details. Als je de schijf in de Blu-ray speler doet, krijg je eerst een logo te zien van 20th Century Fox, gevolgd door een hele reeks trailers. Aan het begin van elke - overigens te skippen - trailer is een snelkoppeling naar het hoofdmenu te zien en kan je de film meteen afspelen. Het menu is verder helder en biedt de gebruikelijke opties.

Beeldkwaliteit

Met de beelden zit het helemaal goed in deze Blu-ray uitgave. De beelden zijn over het algemeen haarscherp en mooi gedetailleerd en dat wordt nog eens aangevuld met levensechte kleuren. Mooi is dat het visuele palet in de film, net als in de serie, vrij uitgebreid is en daardoor soms extreem fel. Dat past en is mooi om te zien.

Audio

Ook de audio is goed. 20th Century Fox heeft gekozen voor een 5.1 DTS soundtrack, die regelmatig veel lawaai bevat, maar op geen enkel moment afleidt van dialoog of de zaken die er op dat moment daadwerkelijk toe doen. Het is dus ook op gebied van audio een prima uitgave.

Extra's

Dan is er nog een hele reeks extra's, die de uitgave mooi compleet maken. Afgezien van een paar verwijderde scènes en wat leuke Outtakes, zijn er vooral andere goede toevoegingen. Zo is er een mini-docu van een kwartier waarin Dame Edna ons een rondleiding op de set geeft. Het is geinig en niet serieus te nemen. Verder zijn er negen featurettes op de uitgave gezet, die ingaan op onder meer de locaties, cameo's, het maken van de film en de personages.

Een mooie Blu-ray uitgave van een prima komedie

Absolutely Fabulous is een prima komedie geworden, die ook nog een nette Blu-ray uitgave heeft gekregen. Die bevat heldere, gedetailleerde beelden en een sterke soundtrack met precies een goede balans tussen muziek en dialoog. Een vervolg zal er vermoedelijk, gezien de tegenvallende prestaties niet komen, dus de fan zal zich moeten vermaken met deze ene film.2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Alexwithmike

Avatar

Als grote Ab Fab-fan kan ik gerust zeggen dat deze film echt teleurstellend is en inderdaad hilarisch slecht.

benjamin

Avatar

Was deze film niet gemaakt omdat Saunders door Dawn French werd uitgedaagd?

NieuwsFilm

meest populair