Mark Hamill hint naar betekenis titel 'Star Wars: The Last Jedi'

Mark Hamill hint naar betekenis titel 'Star Wars: The Last Jedi'

Verwijst hij naar Luke, of toch naar iemand anders?

Een paar dagen geleden werd de titel van Star Wars: Episode VIII officieel onthuld en nu heeft acteur Mark Hamill wat hints gegeven over de identiteit van de Last Jedi. Tijdens een interview met Uproxx bevestigde Hamill eerst dat het antwoord op de vraag wie die Last Jedi is, heel makkelijk lijkt. Maar volgens de acteur zou dat wel eens anders kunnen zijn.

"Als je het script van The Force Awakens leest, zijn de eerste paar woorden 'Luke Skywalker is verdwenen'," begon Hamill. "Maar later in de openingstekst en ik kan het niet precies citeren, maar ik zag het vanmorgen op Twitter voorbijkomen, zie je zoiets van 'tot Skywalker, de laatste Jedi, vernietigd is.' Maar ik dacht, 'Dat wist ik niet!' Ik heb hem pas twee keer gezien - VII bedoel ik. En ik vroeg me af waarom ze die zin zouden gebruiken op die manier, want dan wordt er naar mij verwezen. Ik denk dat het juist heel ambigu is. Is Leia de laatste Jedi? Ben ik het?"

Volgens Hamill is het heel goed mogelijk dat de titel verwijst naar wellicht een nog niet onthulde Skywalker. "Is het iemand die we nog iet ontmoet hebben? Of is het Rey? Want zij lijkt de Force ook in zich te hebben. We zullen moeten wachten en zien."

De eerste beelden van The Last Jedi zullen nog even op zich laten wachten, vermoedelijk tot april als de Star Wars Celebration plaatsvindt. De première van Rian Johnsons film vindt plaats op 14 december.



NieuwsFilm

meest populair