Drie films die dienen als inspiratiebron voor 'Star Wars: The Last Jedi'

Drie films die dienen als inspiratiebron voor 'Star Wars: The Last Jedi'

En Rian Johnson over de omvang van de productie.

Regisseur Rian Johnson blijkt erg opgelucht dat de titel van zijn Star Wars-film is onthuld. Nu kan hij zijn mond niet meer voorbijpraten waardoor hij het waarschijnlijk ook iets makkelijker over het vervolg op J.J. Abrams' Star Wars: The Force Awakens kan hebben. In gesprek met Empire liet hij weten welke films hem inspireren hebben bij het maken van Star Wars: The Last Jedi.

"Twelve O'Clock High was een belangrijke maatstaf, voor de look en feel van zowel de luchtgevechten als de dynamiek tussen de piloten. Three Outlaw Samurai voor het overbrengen van de zwaardgevechten en het algemene gevoel van pulpy vermaak. En To Catch A Thief was een geweldige film om nog eens te zien, voor de romantische gedeelte en de omvang."

"Ik denk dat de grootste verrassing de intimiteit van het proces was," zei Johnson aanvullend over de grootsheid van de productie van de achtste Star Wars. "Het is enorm, zeker, en er is druk op grote en kleine zaken. Toch komt het uiteindelijk op hetzelfde neer als bij kleinere films die we hebben gemaakt: het vertellen van een verhaal waar we om geven met een camera en een aantal acteurs. En een Wookiee."

De verschijningsdatum van Episode VIII: The Last Jedi is je vast niet onbekend. Hieronder een fan-poster:

Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair