Producent Basil Iwanyk geeft update over 'Splinter Cell'-film

Producent Basil Iwanyk geeft update over 'Splinter Cell'-film

Het onlangs afgeronde script wordt momenteel aan hoofdrolspeler Tom Hardy aangeboden.

Het was de bedoeling dat Ubisoft-productie Assassin's Creed de vloek rondom gameverfilmingen zou verbreken, maar dat bleek helaas niet het geval. De film deed het wereldwijd weliswaar redelijk, maar werd kritisch afgebrand en faalde jammerlijk in de Verenigde Staten.

Voorgaande weerhoudt de gerespecteerde game-ontwikkelaar er echter niet van om door te gaan met het verfilmen van hun bekendste titels. De Splinter Cell-verfilming, waarin Tom Hardy de hoofdrol zal spelen en samen met John Wick-producent Basil Iwanyk zal produceren, lijkt nog steeds door te gaan. Iwanyk sprak namelijk afgelopen week met Collider en gaf een update over de ontwikkelingen rondom de verfilming:

"We hebben een script. Het is een beetje lang, maar de beste versie die we tot nu hebben gehad. Ik ben net terug uit Mexico City en we gaan nu uitvogelen hoe we een en ander kunnen schrappen om het script vervolgens te overhandigen aan [Tom] Hardy. In deze versie hebben we rekening gehouden met de wensen van Tom. We zullen het script ergens in de komende weken aan Tom geven en gaan hopelijk later dit jaar over tot het maken van de film."

Iwanyk wilde geen commentaar geven op de box-office van Assassin's Creed, gezien het feit dat de film in een groot aantal markten nog moet uitkomen:



Splinter Cell is een actie-game die zich richt op stealth-operaties waarbij het doel is om schurken uit te schakelen. Iwanyk laat weten dat hij wil voorkomen dat de film wordt vergeleken met twee andere bekende franchises in het genre.

"Het goede en slechte nieuws is dat de Bond-films het weer erg goed doen, evenals de Bourne-films, dus we proberen ons te onderscheiden van die franchises qua toon, schurken en setting. Welke soort wereld hebben we nog niet op film gezien? Welke gebieden en conflicten zijn al lang niet meer aan bod gekomen in films?".

Iwanyk bevestigde ten slotte dat de film een "harde PG-13"-film moet worden en geen "R-rated"-film. Splinter Cell zou ergens in 2018 de bioscopen moeten halen.



NieuwsFilm

meest populair