Events & Festivals

IFFR Dagtip: The Handmaiden

Seks, verleiding, lesbiennes en plottwists in sensuele nieuwe film van Chan-wook Park.

door Kaj van Zoelen om 08:18 in Events & Festivals
Regie: Chan-wook Park | Cast: Min-hee Kim (Lady Hideko), Tae-ri Kim, (Sook-Hee) Jung-woo Ha, (Count Fujiwara) e.a. | Speelduur: 144 minuten | Jaar: 2016

Chan-wook Park (Oldboy) keert na een avontuur in de Verenigde Staten (Stoker - in 2013 nog de slotfilm van IFFR) sterk terug naar thuisland Zuid-Korea met een overdadige erotische thriller, gebaseerd op Sarah Waters' roman Fingersmith. The Handmaiden is prachtig geschoten, spannend, sexy en verrassend.

Park verplaatst het verhaal van Waters van Victoriaans Engeland naar het Zuid-Korea van de jaren dertig van de vorige eeuw, ten tijde van een groeiende Japanse overheersing. Sook-Hee is de dienstmeid van de titel, die voor de rijke jonge Japanse jonkvrouw Hideko moet zorgen. Maar eigenlijk is Sook-Hee een oplichtster, die samenwerkt met graaf Fuijwara (een oplichter die helemaal niet van adel is) om Hideko te verleiden en te schalken. Om haar vervolgens van haar fortuin te ontdoen en achter te laten in een gesticht.

De onthulling van Sook-Hee's identiteit in een vroege scène is de eerste van vele twists die The Handmaiden rijk is. De volgende essentiële is de relatie die opbloeit tussen de twee vrouwen, wat een obstakel vormt voor het plan van de oplichters. Dit leidt tot onderlinge spanningen en uitgebreide seksscènes in deze zeer mooi vormgegeven film. Van de kleurrijke cinematografie tot de fijne kostuums, alles ziet er weelderig uit. Ook wanneer het laatste gedeelte van The Handmaiden eerst enigszins voorspelbaar en daarna eventjes zeer maf wordt, valt daar nog van te genieten.

Wanneer te zien

Vrijdag 3 februari: 22:30 - 00:54 in Oude Luxor.

Kijk tijdens het festival op de speciale IFFR 2017 pagina voor meer verslaggeving.0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair