Lichaam van Sharkwater regisseur teruggevonden in de oceaan

Lichaam van Sharkwater regisseur teruggevonden in de oceaan

Rob Stewart verdween afgelopen dinsdag.

Filmmaker en milieubeschermer Rob Stewart, o.a. bekend van de Sharkwater, verdween afgelopen dinsdag tijdens een duiktocht in Florida. Dagenlang werd er naar hem gezocht door duikers, boten en helikopters die vrijdag zijn lichaam op 70 meter diepte in de oceaan terugvonden. Dit maakte zijn familie afgelopen vrijdag bekend.

''We hebben Rob gevonden, vreedzaam in het water. We hebben er geen woorden voor. We willen iedereen bedanken die mee heeft geholpen aan deze zoektocht en we zijn blij dat Rob op deze manier gegaan is omdat de oceanen hem zo na aan het hart stonden. We werken er nu aan om hem op de best mogelijke manier te eren voor alles wat hij heeft gedaan. We weten dat Rob zou willen dat iedereen verder zou gaan met zijn missie; het redden van de oceanen en de haaien. Hij geloofde dat mensen in harmonie samen zouden kunnen leven met de natuur. Nu willen we graag tijd en rust om om hem te kunnen rouwen''.

De 70 meter diepe duik was de diepste die Stewart ooit had gedaan. Met twee vrienden wilde hij verder gaan dan ooit tevoren. Een van zijn vrienden liet weten :''We gingen steeds dieper. Je kon het zien in Rob's ogen; hij wilde telkens verder gaan om zo nieuwe haaien te ontdekken''. Een van de drie duikers kon de druk niet aan en verloor zijn bewustzijn en werd snel naar boven gebracht door de andere duiker. Toen de twee samen boven kwamen, was Stewart nergens te bekennen.

Toch hielden ze hoop op een goede afloop: ''Rob voelt zich meer thuis in het water dan op het land. De condities zijn gunstig: het water is kalm, Rob heeft een uiterst geavanceerd pak aan en hij verkeert in uitstekende conditie. De kans dat we hem levend terugvinden is dus groot''. Helaas liep het echter anders af dan gehoopt...

Stewart's documentaire Sharkwater had als doel de oude vooroordelen en stereotypen betreffende haaien te ontkrachten en te laten zien dat haaien langzamerhand van roofdier tot prooi zijn geworden. De documentaire won diverse filmprijzen. Ook maakte hij de documentaires Revolution en The Fight For Bala.

Rob Stewart werd slechts 37 jaar oud.



NieuwsFilm

meest populair