Scarlett Johansson reageert op kritiek 'Ghost in the Shell'

Scarlett Johansson reageert op kritiek 'Ghost in the Shell'

En we mogen snel een nieuwe trailer verwachten.

Actrice Scarlett Johansson speelt de hoofdrol in de live-action verfilming van de manga Ghost in the Shell. Toen ze door Rupert Sanders gecast werd, was er kritiek op. De actrice is immers blank en de film is gebaseerd op een Japans product. Volgens critici is het daarmee racistisch.

Johansson reageert nu voor het eerst officieel op die kritiek. "Ik zou nooit veronderstellen iemand van een ander ras te spelen. Diversiteit is belangrijk in Hollywood en ik zou nooit een personage willen spelen dat mensen kan beledigen. Het hebben van een franchise, waarin een vrouwelijke hoofdpersoon gevolgd wordt, is een zeldzame kans. Ik voel enorme druk en het gewicht van die rol drukt op mijn schouders."

Volgens Johansson is er dus vrij weinig aan de hand. Ze speelt in de film de rol van cyborg Major, die leiding geeft aan de elite-eenheid Section 9. Zij zijn toegewijd aan het stoppen van de gevaarlijkste criminelen en extremisten, maar krijgt ineens te maken met een vijand die alle vooruitgang op het gebied van cybertechnologie wil wegvagen.

Tot slot hebben we nog een nieuwe tv-spot, die ons belooft dat er komende week een nieuwe trailer uitkomt. Ghost in the Shell draait vanaf 30 maart in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair