Blu-ray

Blu-Ray Review: Killing Salazar

Een van de zeven films van Steven Seagal in 2016.

door Bram de Groot om 08:00 in Blu-ray
Regie: Keoni Waxman | Cast: Steven Seagal (John Harrison), Luke Goss (Maj. Tom Jensen), Georges St-Pierre (Bruno Sinclaire), Darren E. Scott (Skony / Maj. John Skokowski), Florin Piersic Jr. (Joseph 'El Tiburon' Salazar), Martine Argent (Amanda Chavez) e.a. | Speelduur: 99 minuten | Bioscooprelease: geen

Bijna ieder jaar is Steven Seagal wel te zien in een aantal actiefilms, vol adrenaline en wapens. Heel hoogstaand mogen de titels niet genoemd worden, maar klaarblijkelijk is er - nog steeds - een enorme markt voor Seagal-films. Killing Salazar is een van de maar liefst zeven films waarin de acteur uit grote titels als Under Siege en Hard to Kill te zien was in 2016. Opnieuw geen klassieker, maar de film kreeg wel een budget mee van $7 miljoen. Iets dat uiteraard - met daarbovenop de nodige winst - terugverdiend moet worden. En dit gebeurt niet aan de bioscoopkassa.

In Killing Salazar (FT Stercijfer = 4,5) krijgt een elite-team van DEA-agenten de taak om een gevaarlijke drugsbaron te beschermen. Ze nemen hun toevlucht in een luxe hotel, terwijl ze wachten op de overdracht van de crimineel. Ze bevinden zich al snel midden in een hinderlaag wanneer voormalig medewerkers van de drugsbaron een de aanval op het hotel openen. Onder aanvoering van niemand minder dan Steven Seagal probeert het DEA-team de drugsbaron uit handen van zijn kornuiten te houden maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Dutch FilmWorks heeft Killing Salazar in Nederland uitgebracht op schijf. Hieronder de details van deze "direct-to-dvd" uitgave.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: januari 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8719372004135 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Killing Salazar zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt als eerst het logo van Dutch FilmWorks in beeld. Daarna volgen de kijkwijzer (16 jaar) en de trailers van Mechanic: Resurrection, Marauders en Felony. Er is geen hoofdmenu.

Beeld

Het beeld van deze Blu-ray uitgave ziet er erg goed uit. De scherpte is overwegend bovengemiddeld, vooral te zien in de beelden op afstand. Ook close-ups doen het redelijk, al blinkt deze uitgave daarin niet uit. Ondanks dat de kleuren zo nu en dan wat flets aandoen, mogen deze doorgaans ook goed genoemd worden. Dit geldt tevens voor de meer donkere scènes en delen in het beeld. Van storende ruis, waar DFW-uitgaven nog wel eens last van hebben, is geen sprake. Prima beeldkwaliteit.

Geluid

Het geluid wordt als verwacht aangeleverd door een standaard DTS-HD 5.1. Ondanks dat er wat surround effects waarneembaar zijn, is er tijdens de actiescènes veel ondersteunende muziek aanwezig. Het geheel klinkt prima, wetende dat bij dit soort films de geluidstrack / de surround effects niet de meeste aandacht krijgen tijdens de productie. Degelijk, maar prima.

Bonusmateriaal

Dutch FilmWorks laat de extra's bij dergelijke uitgaven doorgaans achterwegen. Iets dat bijvoorbeeld Splendid Film beter voor elkaar heeft. En dit is toch jammer van DFW, aangezien de Steven Seagal-films vaak voldoende munitie bieden voor wat bonusmateriaal over bijvoorbeeld de stunt- en vechtscènes en/of de wapens. Online is er overigens ook niets spannends te vinden.

De Seagal-fan krijgt een basic, maar nette schijf

De fan van Seagal zal blij zijn dat de acteur afgelopen jaar een record aantal films heeft afgeleverd. Het niveau zal per film wat verschillen, maar echt hoogstaand in verhaal zijn de films vast niet. Desondanks heeft Seagal de nodige fans, waaronder bijvoorbeeld de Russische President Vladimir Poetin. Vriend Seagal is ondertussen officieel een Rus. De Blu-ray uitgave van Killing Salazar heeft geen bonusmateriaal, maar wel prima beeld en geluid.3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Gesponsord door RTL7. ;)
Ja, ongelooflijk dat er nog zoveel 'liefde' is voor Seagal zijn films van vandaag, dat zijn films gemaakt kunnen blijven worden.

Dat DFW geen extra's toevoegt, ligt niet aan hen. Dat ligt aan de filmmaatschappij, die moet extra mensen inhuren, meestal een extern productiehuis, om die bonus features te maken.
Dat kost extra geld, geld wat ze beter en liever investeren in de film zelf, begrijpelijk. Ja, dan krijgt DFW uiteraard niks om op de blu-ray te zetten.

Ik ben allang afgehaakt, het laatste degelijke waar ik hem in gezien heb is Machete en ik heb een aantal jaren geleden Ruslan nog eens geprobeerd, gehuurd bij mijn plaatste videotheek, die niet meer is, want de synopsis klonk volgens mij wel redelijk. Maar dat was ook een abominatie.

Nee, als ik Seagal wel zien, druk ik wel een dvd van één van zijn oude films van voor On Deadly Ground in de speler.

Sunspot

Avatar

Ah, de bottenbreker :D.

Al tijden geen film meer van hem gezien, laatste keer zag ik hem in Machete, vond hem zeer goed daarin.

Master Of Films

Avatar

Ok dus de zeemeeuw maakt nog steeds films. Ik begin de binnenkant een echte videotheek werkelijk te missen. Vroegâh was ik meer op de hoogte van b.v. Steven de zeemeeuw, JJVD, Michael Dudikoff en China O'Brein. Zelfs deze films staan niet meer op de "voorgrond" bij de Mediamarkt.

NieuwsFilm

meest populair