Algemeen

Regisseur horrorsucces 'Get Out' plant nog vier films

Nog vier titels over de sociale demonen van de mens in aantocht.

door Jan Roselaar om 12:17 in Algemeen
Hoewel we in Nederland nog een dikke maand moeten wachten, lijkt de horrorfilm Get Out in het buitenland een groot succes. Critici bejubelen het ongemakkelijke verhaal over een donkere jongeman die de eigenaardige ouders van zijn blanke vriendin ontmoet, met alle nare gevolgen van dien. Ook het publiek laat zich niet onbetuigd in haar lof over dit succesnummer van Jordan Peele. De regisseur zit ondertussen niet stil, maar werkt al aan zijn volgende projecten. Vier stuks om precies te zijn, allemaal vergelijkbaar met zijn doorbraakfilm.

In een interview met Business Insider sprak Peele over zijn op stapel staande projecten. 'Ik heb vier andere sociale thrillers die ik het komende decennium wil onthullen', aldus Peele. 'Mensen zijn de engste monsters ter wereld, vooral gelet op waartoe we tegen elkaar in staat zijn. Ik heb zitten denken aan verschillende uitgangspunten omtrent diverse sociale demonen, deze al te menselijke monsters die verborgen zitten in de manier waarop we denken en met elkaar omgaan. Elke volgende film gaat over één van die sociale demonen'.

Het onderwerp zal dus steeds verschillen, maar alle vier de films zullen volgens Peele hetzelfde gehalte humor, horror en maatschappijkritiek bevatten die Get Out tot zo'n weergaloos succes maakten. Specifieke onderwerpen of titels voor diens volgende projecten werden door Peele nog niet genoemd. Het is dus nu afwachten tot hij de eerste van de vier films officieel zal aankondigen.

In Nederland kunnen we dus eerst nog uitkijken naar Get Out, die hier op 20 april in de bioscoop wordt uitgebracht.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Dirk Diggler

Avatar

Leuk om te horen, dat Peele het zo goed doet, ben sowieso fan van Key & Peele. Slap-ass!

NieuwsFilm

meest populair