Algemeen

Ridley Scott heeft idee voor 'Gladiator'-vervolg

Hij wil de film maken, met Russell Crowe.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 18:11 in Algemeen
Tijdens het South by Southwest Film Festival in Austin, Texas sprak Entertainment Weekly met regisseur Ridley Scott (The Martian, Alien: Covenant) en vroeg hem een update te geven over het vervolg op zijn Gladiator. Een tweede deel zou namelijk al geruime tijd in ontwikkeling zijn. Nu blijkt dat de regisseur de film zou willen maken, met Russell Crowe.

"Ik weet hoe ik hem terug kan brengen," zei Scott. "Ik heb een gesprek met de studio gehad en die zei, "maar hij is dood". Maar ik heb een idee om hem terug te brengen. Of de film gebeurt weet ik niet. Gladiator komt uit 2000, dus Russell is enigszins veranderd. Hij is nu bezig, maar ik probeer hem hier te krijgen."

Volgens eerdere berichten heeft Crowe in 2009 een opdracht gegeven aan rockster Nick Cave een script te schrijven over een Maximus die het hiernamaals doorkruist. Het is onbekend of dit nog een levend idee is.

Gladiator is niet alleen een van de financieel succesvolste films van Scott, ook won de film vijf Oscars, waaronder Beste Acteur (Crowe) en Beste Film. Scott was genomineerd voor Beste Regisseur.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Steve-O

Avatar

Gladiator is een top film. Al vind ik Black Hawk Down en de director's cut van Kingdom of Heaven ook erg sterk, Gladiator blijft vooralsnog Scott's laatste meesterwerk.

Een vervolg hoeft van mij echt niet.

Akke Moeka Hara

Avatar

Een verhaal over het hiernamaals met Maximus door Ridley Scott,
apart.
Heel erg gewaagd, van een realistische eerste deel naar een heel kwetsbaar vervolg.

Ereptile

Avatar

Sommige films hebben geen vervolg nodig..... wanneer leren ze dat nou eens?!

Robbepost

Avatar

Inderdaad niet doen. De kans dat het gelijkwaardig word is zo klein.......

Civilian Supreme

Avatar

Zo haal je alleen maar het 1e deel onderuit, eigenlijk net als wat hij met de in mijn ogen overbodige alien prequels doet. Het mooiste aan de 1e Alien is het mysterieuze aan die film, niet wetende wat er aan vooraf gegaan is draagt juist bij aan de kracht van de film. Maarja...ben sowieso geen fan van prequels.
Gladiator is net als bijvoorbeeld Braveheart een zeer goede stand alone film waar een vervolg (of prequel) 0,0 toegevoegde waarde heeft.
Moet gelijk weer denken aan nog zo'n super prequel idee, die van Die Hard.

benjamin

Avatar

Dat klinkt eerlijk gezegd als een heel slecht idee op het eerste zicht....

Frietgezicht

Avatar

Hoogstens een prequel had kunnen werken maar zelfs dat is overbodig.

Eigenlijk wil ik alleen deze film zien komen of desnoods halverwege gecancelled zien worden omdat ik nieuwsgierig ben naar zijn belachelijke idee.

Master Of Films

Avatar

Het plot is al uitgelekt. Zo blijkt dat Maximus uit de dood herrijzen wordt door Sir Peter Weyland. Uiteraard is het bedoeling dat hij Maximus nodig heeft voor zijn Maximus model XII. Deze synthetic wordt dan gestuurd naar Sakaar om mee te doen met Galactic Galdiator Games. Zijn tegenstander is de kampioen, niemand minder dan Xenomorph XXX666.

Hancock

Avatar

Totaal overbodig ook

draganta

Avatar

Nee. Meer uitleg is niet nodig.

chefry1983

Avatar

nee niet doen !!
Gladiator is nog altijd een geweldige film en een vervolg is totaal niet nodig. Hollywoord leert het nooit dat sommige films geen vervolg nodig hebben.
Maximus heeft een mooi einde gekregen in de film en dat moet vooral zo blijven.
Maar dit artikel brengt me wel op het idee om de film weer een keertje te gaan bekijken :)

Sunspot

Avatar

Dit is nu een film waarbij ik echt vind dat er geen vervolg nodig is. Bedoel, wat moet je vertellen dan, is niks meer te vertellen.

mauppie

Avatar

top goed nieuws laat maar komen !!

Darthmar

Avatar

Vond het een matige film. Zeer teleurstellend. Maar dat heb ik vaak met oscar winnende films. Ik heb blijkbaar niet de smaak van de jury.

chazillionair28

Avatar

dood = dood. Laat eens een klassieker met rust ! verdomme gebruik je eigen innovatie eens voor nieuwe top films !

nieuwslaatste nieuws