Ridley Scott heeft idee voor 'Gladiator'-vervolg

Hij wil de film maken, met Russell Crowe.

Tijdens het South by Southwest Film Festival in Austin, Texas sprak Entertainment Weekly met regisseur Ridley Scott (The Martian, Alien: Covenant) en vroeg hem een update te geven over het vervolg op zijn Gladiator. Een tweede deel zou namelijk al geruime tijd in ontwikkeling zijn. Nu blijkt dat de regisseur de film zou willen maken, met Russell Crowe.

"Ik weet hoe ik hem terug kan brengen," zei Scott. "Ik heb een gesprek met de studio gehad en die zei, "maar hij is dood". Maar ik heb een idee om hem terug te brengen. Of de film gebeurt weet ik niet. Gladiator komt uit 2000, dus Russell is enigszins veranderd. Hij is nu bezig, maar ik probeer hem hier te krijgen."

Volgens eerdere berichten heeft Crowe in 2009 een opdracht gegeven aan rockster Nick Cave een script te schrijven over een Maximus die het hiernamaals doorkruist. Het is onbekend of dit nog een levend idee is.

Gladiator is niet alleen een van de financieel succesvolste films van Scott, ook won de film vijf Oscars, waaronder Beste Acteur (Crowe) en Beste Film. Scott was genomineerd voor Beste Regisseur.



NieuwsFilm

meest populair