Nieuwe koers voor toekomstige 'Star Wars'-films

Nieuwe koers voor toekomstige 'Star Wars'-films

Minder focus op de Skywalkers en co.

Met The Last Jedi (2017), Han Solo (2018) en Episode IX (2019) voor de boeg hebben we nog heel wat Star Wars-avonturen in het vooruitzicht. Mochten de films financieel naar wens presteren, dan zal de verschijningsfrequentie ongetwijfeld niet afnemen. Rogue One-schrijver Gary Whitta en hij gaf een blik op wat we vanaf 2020 kunnen verwachten.

Whitta is ook lid van de 'verhaalgroep' van LucasFilm, die de nieuwe verhaallijnen van de franchise helpt te ontwikkelen. Comingsoon.net vroeg aan Whitta of toekomstige film zich ook gaan focussen op andere zaken dan de personages en verhalen die we kennen op de 'original trilogy.'

"De volgende spin-off is Han Solo, dat is een ander bekend verhaal. Maar bij Lucasfilm willen we echt een universum realiseren die niet vertrouwt op de oude personages. We hebben Rey en Finn en Kylo Ren. Ze hebben al een nieuwe generatie personages geintroduceerd. Ik denk niet dat ze dat ze in de Star Wars-films die ze over 10 of 20 jaar maken nog vertrouwen op dezelfde verhaallijnen."

Hoe Walt Disney en Lucasfilm na IX verdergaan met de franchise is nog niet bekend. De kans bestaat dat er ingezet wordt op een nieuwe trilogie. Ook zullen er ongetwijfeld spin-offs blijven verschijnen. Er is mogelijk nog een film in ontwikkeling rond Boba Fett en de fans zien graag een spin-off over bijvoorbeeld Obi-Wan Kenobi of Knights of the Old Republic.



NieuwsFilm

meest populair