Humor

Okselhaar 'Wonder Woman' zorgt voor ophef

Of althans, het ontbreken daaraan.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 14:45 in Humor
In de nieuwste trailer voor de aanstaande DC-film Wonder Woman gaat de superheldin helemaal los en veel liefhebbers zien de film helemaal zitten. Ook zijn er ook mensen die commentaar hebben en dat is uiteraard hun goed recht. Op het web is er nu ophef ontstaan over een bepaalde scène. De scène waarin Gal Gadot te zien is zonder... okselhaar!

Zo is Slate Magazine kritisch en schrijft: "gebeurt dit nog echt in 2017?" En Refinery29 schrijft dat de film kan bewijzen "dat vrouwen - zelfs die superhelden zijn - niet tegemoet hoeven te komen aan de schoonheidsidealen die hen meer aantrekkelijk moeten maken voor mannen." Hieronder een screenshot:


Iedereen heeft recht op een mening en vrouwen en mannen zijn uiteraard gelijk aan elkaar. Ook een discussie rond Zwarte Pieten valt voor menig mens nog te verklaren, maar het wel of niet wegscheren van lichaamshaar gaat wel erg ver...

Wil je weten of alle vrouwen - zoals Connie Nielsen, Robin Wright, Lisa Loven Kongsli, Lucy Davis - in de film van de vrouwelijke regisseur Patty Jenkins hun okselhaar hebben weggeschoren? Je ziet het mogelijk vanaf 1 juni in de Nederlandse bioscoop. Het shot is hieronder te zien, rond 1:46...19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Van wat ik begreep is Wonder Woman toch een Amazone? Misschien hebben ze wel scheermesjes daar?

Maar is dit serieus een onderwerp waar mensen zich druk om maken???

Master Of Films

Avatar

Maar volgens Wikipedia schijnt sinds 1915 (in de Westerse wereld) het scheren van okselhaar bij vrouwen pas een schoonheidsideaal te zijn. In de Arabische wereld was er sinds de Koran al heel normaal om okselhaar te verwijderen, maar dan om hygiënische redenen.

Nou speelt WW voor het grootste gedeelte zich in WW1, dus het is eigenlijk niet echt een probleem. Desnoods om hygiënische redenen dat Diana haar okselhaar heeft verwijderd.

BTW: WW in de comics heeft toch ook geen okselhaar toch? Als dat zo is, dan is de live action WW toch trouw aan de bron (de comic WW).

Mav Damian

Avatar

Vind dit ook een stom onderwerp waar mensen zich druk om maken.

Arteron

Avatar

Waar men zich tegenwoordig al niet druk om maakt... Ik denk dat er nóg meer ophef was als ze wel flinke bossen onder haar oksels had... Het is nooit goed.

Decepticon

Avatar

Idd, wat een onderwerp. Die mensen die dit aanhalen en een probleem/onderwerp van maken, moeten ten eerste een schop in hun donder krijgen en dan eens meegenomen worden naar een hoerentent, om hun maagdelijkheid te verliezen.

En dan voor alle levens info ten rade gaan bij Master Of Films. (bierglas)

Ed Crane

Avatar

Zo is Slate Magazine kritisch en schrijft: "gebeurt dit nog echt in 2017?" Ook via social media is er commentaar. Ene Refinery29 schrijft dat de film kan bewijzen "dat vrouwen - zelfs die superhelden zijn - niet tegemoet hoeven te komen aan de schoonheidsidealen die hen meer aantrekkelijk moeten maken voor mannen."

Dus het is zoals altijd weer de schuld van mannen?

fulkano

Avatar

Pfffffff

horizon

Avatar

Heeft Airbender account van Decepticon overgenomen?


eens meegenomen worden naar een hoerentent, om hun maagdelijkheid te verliezen.

Tweede slechte puberale opmerking van de dag.


Dat men zich druk maakt om wel/geen​ okselhaar is natuurlijk van de zotte.

Banned

Avatar

Nobody cares...

rainking

Avatar

Ed Crane
Dus het is zoals altijd weer de schuld van mannen?

[url]https://www.youtube.com/watch?v=-bvOxsnvSXs&t=181s[/url]

rainking

Avatar

...en weer eens ruzie met die "wijzig" knop...

Civilian Supreme

Avatar

Dit gaat echt weer nergens over, zeker niet nieuwswaardig.
Het lijkt wel of iedereen wat zoekt om de films van DC negatief in het nieuws te brengen. Als ze dikke plukken okselhaar had in de film had dat ook weer in het nieuws gekomen.

Ed Crane

Avatar

Ach, mensen maken zich hier helemaal niet druk om, alleen een heel klein groepje vrouwen dat de oksels niet scheert en boos om zich heen roept over alles. Is het ze toch nog gelukt dat we er over praten.

Blockbuster

Avatar

The Rock heeft in The Mummy Returns en The Scorpion King ook geen okselhaar. Hadden ze zoveel duizend jaar voor Christus ook al scheermesjes.

Ik bedoel: waar mensen zoal op letten. Ik zou er niet graag tegenaan kijken op zo'n grote wit doek tegen een oerwoud onder de armen of tussen de benen.

Ed Crane

Avatar

Klopt, is ook gewoon onzin. In films scheren mannen ook zo ongeveer hun hele lichaam. Kijk maar eens naar al die abs en blote basten, zit geen haar overheen. In Man Of Steel viel het ineens op dat Kent bij wijze van hoge uitzondering wel gewoon borsthaar had.

We leven gewoon in tijden dat ontharen op alle fronten in de mode is. Gelijk verdeeld over beide seksen.

Dat het moet om te voldoen aan mannen is weer zo'n slachtofferrol innemen en de andere sekse/ mannen heel seksistisch als onderdrukker neerzetten op werkelijk elk gebied waarop vrouwen keuzes kunnen maken.

De echte seksisten zijn dus deze okselhaarminnende vrouwtjes die vrouwen zo ver infantiliseren dat zelfs hun eigen keuze okselhaar te scheren zogenaamd geen eigen keuze is. Leg het vrouwen eens voor, de meesten vinden scheren gewoon zelf mooier.

GreenHornet

Avatar

serieuze vraag deden ze vroeger ook okselhaar scheren.

nieuwslaatste nieuws

meest populair