Wonder Woman (2017)

Power. Grace. Wisdom. Wonder.

Wonder Womans solo-uiting blijkt een ongeveinsde actiefilm en de verlate franchisestarter die het DCEU altijd al wilde.
play

7,2 details

  • 141 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Sci-Fi
  • Oorlog
  • Verenigde Staten
  • China
  • Hongkong
141 Min Verenigde Staten

Voordat ze Wonder Woman (Gal Gadot) werd, was ze Diana, prinses van de Amazones, getraind om een onverslaanbare krijgster te zijn. Ze is opgegroeid op een afgeschermd eilandparadijs, maar besluit dat te verlaten als een Amerikaanse piloot op de kust van het eiland crasht en hen vertelt over een gigantisch conflict dat in de buitenwereld woedt. Diana verlaat haar thuis, overtuigd dat ze de bedreiging een halt toe kan roepen. Vechtend in een oorlog om alle oorlogen te beëindigen, ontdekt Diana haar volledige krachten… en haar ware lotsbestemming.

Regie
Patty Jenkins
Cast
Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright Penn, David Thewlis, Doutzen Kroes, Connie Nielsen, Ewen Bremner, Saïd Taghmaoui, Elena Anaya, Danny Huston, Bern Collaco, Lisa Loven, Florence Kasumba, Lucy Davis, Eleanor Matsuura, Samantha Jo, Dino Fazzani, Ulli Ackermann, Tom Coulston, Mayling Ng, James Rumell, David Terry, Elena Valdameri, Kaveh Khatiri, Emily Carey, Tilly Powell, Lilly Aspell, Eugene Brave Rock, Ann Wolfe, Ann Ogbomo.
Release
15.05.2017
Release NL
15.06.2017
Release DVD
11.10.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Patty Jenkins | Cast: Gal Gadot (Diana Prince), Chris Pine (Steve Trevor), Connie Nielsen (Hippolyta), Robin Wright (Antiope), Danny Huston (Ludendorff), David Thewlis (Sir Patrick), Saïd Taghmaoui (Sameer), Ewen Bremner (Charlie), Eugene Brave Rock (The Chief), Lucy Davis (Etta), Elena Anaya (Dr. Maru), Lilly Aspell (Young Diana), e.a. | Speelduur: 141 minuten | Jaar: 2017

Na het overtrokken spektakel van Man of Steel en Batmans introductie in het ongerijmde Batman v Superman, is het laatste personage van DC's 'Trinity' aan de beurt om de critici te overtuigen. Het is zonde dat Wonder Woman hekkensluiter is. Haar ingetogen solo-uiting blijkt namelijk de franchisestarter te zijn die het DC Extended Universe (DCEU) altijd al wilde. Regisseuse Patty Jenkins had geen simpele taak: in een enkele film worden het mythische Themyscira, de godenwereld, een alternatieve Eerste Wereldoorlog, botsende ideologieën en een feministische superheldin opgezet. Wonder Woman weet al deze elementen mooi te combineren in een hartelijke actiefilm dankzij vernuftig schrijf- en regiewerk.

De grootste kracht van Wonder Woman is het neerzetten van geloofwaardige, menselijke helden in een extravagante wereld. Met een Amazonenleger, geheime onzichtbare eilanden en goden die neerdalen op aarde, zijn er onvermijdelijke 'cheesy' momenten. De naam van het legendarische zwaard 'Godkiller' alleen al is lastig met een pokerface uit te spreken. Toch weet scenarist Allan Heinberg dit te verkopen, door het verhaal een bijzonder oprechte toon te geven en te vullen met allerlei kleine charmante momenten.

alle artikelen (115)

Wonder Woman Nieuwsberichten

Laatste reacties

Duck-Twacy

"...OMG wat een cliche verhaaltje...."

MovieMazzter

"...we hebben er weer een superheld(in) bij met Wonder Woman. Vond het een redelijke actiefilm maar niet......"

Mark007

"...De beoordeling van FT op Wonder Woman vind ik wel overdreven laag. Vind het minimaal een 8.0 waard...."

Wonder Woman

acties