Toch meer 'Ghostbusters'-films op komst

Toch meer 'Ghostbusters'-films op komst

Men wil er een compleet universum van maken.

Na alle negativiteit rond Paul Feigs Ghostbusters-reboot, en de niet gigantische opbrengsten, was het de vraag of Sony Pictures een vervolg zou bestellen. Nu laat producent Ivan Reitman weten dat hij de prestaties van de film ook wat teleurstellend vond, maar dat men alsnog werkt aan vervolgen.

"We zouden natuurlijk liever een grotere hit gehad hebben, maar aangezien de laatste film bijna dertig jaar geleden uitkwam, deed hij het extreem goed. Ik denk dat de film eerlijk gezegd te duur was en dat daarin het probleem lag. Persoonlijk vond ik ook dat bepaalde creatieve keuzes anders hadden gekund, maar daar hebben we continu gesprekken over gehad met Paul [Feig]. Uiteindelijk was hij de regisseur en is hij erg getalenteerd en wilde ik hem alle ruimte geven om de film te maken zoals hij die voor ogen had."

Ondanks die teleurstelling vindt Reitman de franchise een "prachtige met veel verhaalmogelijkheden." En dus zijn er veel projecten op komst, waaronder rond comics en virtual reality games, maar ook "meerdere films", waarvan een animatiefilm de eerste is. "We ontwikkelen ook nieuwe live-action films. Ik wil alle verhalen samenbrengen als een universum dat op zichzelf in elkaar past. Deel van mijn werk is om dat mogelijk te maken."

Wanneer die nieuwe films er komen is nog niet zeker. Zo denkt Reitman dat de animatiefilm in 2019 of 2020 in de bioscoop draait, maar is zelfs dat geen garantie.



NieuwsFilm

meest populair