Christoper Nolan over het DNA van 'Dunkirk': ik zet mensen op het strand

Christoper Nolan over het DNA van 'Dunkirk': ik zet mensen op het strand

Het aangrijpende PG-13 oorlogsdrama verschijnt deze zomer.

Tijdens CinemaCon in Las Vegas zijn er nieuwe beelden vertoond uit de oorlogsfilm Dunkirk. Regisseur Christopher Nolan was zelf aanwezig en gaf aan wat het DNA van de film is. Hieronder de quote en details over de beelden.

"Ik wilde het verhaal op de meest innige manier vertellen. Ik wilde het publiek oppakken en op het strand zetten. Dunkirk en de legendes eromheen zijn dingen waar Britse mensen mee opgroeien - het zit in onze DNA," aldus Nolan over zijn PG-13 oorlogsfilm. "Het idee om deze paradoxale situatie te pakken en deze naar het witte doek te verplaatsen - het is iets dat al tijden dicht bij mijn hart ligt. Het is iets waarvan ik dacht dat ik er nog niet klaar voor zou zijn."

Volgens THR waren er vijf minuten uit de film te zien, waarin meerdere personages worden gevolgd op hetzelfde ogenblik. In de lucht is Tom Hardy in gevecht en op het water tracht Mark Rylance een boot te bemachtigen om soldaten van een oorlogsschip te redden. Op de grond trachten twee jonge soldaten een gewonde kameraad te verplaatsen over een brug vol soldaten. Tijdens de beelden was er een tikkend geluid te horen, welke opbouwde naar een explosieve climax.

Er zijn ook rollen voor onder meer meer Kenneth Branagh, Cilian Murphy, Fionn Whitehead, Aneurin Barnard, James D'Arcy, Jack Lowden, Barry Keoghan, Tom Glynn-Carney en Harry Styles. Dunkirk staat gepland voor 20 juli.


In Dunkirk zijn honderdduizenden Britse, Belgische, Canadese en Franse soldaten omsingeld door vijandelijke Duitse troepen. Gevangen op het strand en met hun rug naar de zee staan ze voor een onmogelijke situatie als de vijand steeds dichterbij komt. Tijdens een enorm gevecht moeten de geallieerden geëvacueerd worden.

NieuwsFilm

meest populair