Volgende filmuniversum gevonden: 'Call of Duty'

Volgende filmuniversum gevonden: 'Call of Duty'

Ook die films moeten het Marvel-model gaan volgen.

Twee jaar geleden werd Activision Blizzard Studios opgericht. Die moest de mogelijkheden onderzoeken om de games te veranderen in films en tv-series. Nu hebben de schrijvers een filmfranchise bedacht, rond de Call of Duty-games. De bedoeling: er een compleet filmuniversum à la Marvel van te maken.

Voorzitters Stacey Sher en Nick van Dyk van de filmstudio vertelden dat er eindelijk een goede manier gevonden is om de filmfranchise vorm te geven. Daarbij moet het gevoel van de Call of Duty-spellen gebruikt worden, zonder dat het plot gerecycled wordt. Zo zullen de films zich afspelen tijdens bijvoorbeeld de Vietnamoorlog, of in de moderne tijd van drones. De eerste van al die films zou mogelijk in 2018 al in de bioscopen draaien.

"We hebben plannen liggen voor de komende jaren. We gaan nu een groep schrijvers verzamelen om te bekijken waar we heen gaan. Er komt een film die voelt als Black Ops, het verhaal achter het verhaal. De Modern Warfare reeks kijkt naar hoe het is om oorlog te voeren als alle ogen op je gericht zijn. En dan is er misschien meer een hybride film, waarin je kijkt naar geheime operaties."

Wellicht dat Hollywood er hiermee eindelijk in slaagt een filmreeks met succes te verfilmen. Wat denken jullie?



NieuwsFilm

meest populair