Kenners: 'Ghost in the Shell' leidt tot 60 miljoen dollar verlies

Kenners: 'Ghost in the Shell' leidt tot 60 miljoen dollar verlies

De film zou maximaal 200 miljoen dollar opleveren aan de box office.

Gisteren verklaarde Paramount Pictures al dat de matige prestaties van Ghost in the Shell voortkwamen uit de controverse rond het casten van actrice Scarlett Johansson voor de hoofdrol. Het publiek zou vanwege die controverse besloten hebben de recensies af te wachten en die waren niet heel positief, waardoor niet genoeg mensen naar de film van Rupert Sanders trokken.

Nu meldt Deadline dat de film dan ook voor een flink verlies gaan zorgen. Naar schatting zal er 60 miljoen dollar rood in de boeken geschreven moeten worden. Op basis van de huidige prestaties van de film, schat men dat die 50 miljoen dollar in de Verenigde Staten opbrengt en nog eens 150 miljoen dollar in de rest van de wereld.

Het budget van Ghost in the Shell zou op 110 miljoen dollar liggen, maar volgens sommige nadere berichten 180 miljoen dollar. Als je daar de marketingkosten bij telt, zit je op bijna 250 miljoen dollar aan kosten die goedgemaakt moeten worden. Zo bezien zou de film om winstgevend te worden tussen de 400 en 500 miljoen dollar moeten opbrengen aan de box office. Geen wonder dus dat men uitgaat van een verlies, waarbij de schatting van 60 miljoen dollar wellicht nog conservatief is.



NieuwsFilm

meest populair