Elle Fanning is transgender in nieuwe Amerikaanse trailer '3 Generations'

Elle Fanning is transgender in nieuwe Amerikaanse trailer '3 Generations'

Met Naomi Watts en Susan Sarandon

Bekijk hieronder de eerste trailer voor 3 Generations, het intieme verhaal over drie generaties binnen een familie waarvan de jongste transseksueel is. Hij wordt gespeeld door Elle Fanning. Naomi Watts is zijn moeder en Susan Sarandon weer haar moeder.



Een familie die in New York onder één dak woont moet zien om te gaan met een levensveranderende transformatie van één van hem die een effect heeft op hen allemaal. Ray is een tiener die zich realiseert dat hij eigenlijk geen meisje is en besluit te transitioneren van vrouw naar man. Zijn alleenstaande moeder Maggie moet Ray's biologische vader opsporen om zijn wettelijke goedkeuring te krijgen voor de transitie. Dollie, Ray's lesbische grootmoeder, heeft het er maar moeilijk mee dat ze nu een kleinzoon heeft. Ze moeten elkaar confronteren met hun eigen identiteiten en de verandering daarvan leren accepteren om uiteindelijk acceptatie, begrip en de kracht van hun familie te vinden.

De film ging in 2015 al in première op het Toronto Internationaal Film Festival en draaide vorig jaar onder andere al in Nederland, maar krijgt pas deze zomer een release in de VS. Hier kwam en ging de film vrij geruisloos, zou dit anders zijn in de VS straks? Is de late release een bewuste zet van de Weinsteins, of wordt de film gedumpt in blockbuster seizoen?

NieuwsFilm

meest populair