Jude Law speelt jonge Dumbledore in 'Fantastic Beasts 2'

Jude Law speelt jonge Dumbledore in 'Fantastic Beasts 2'

Nog een grote naam voor de Potter-franchise.

Warner Bros. Pictures heeft onthuld dat niemand minder dan Jude Law (King Arthur: Legend of the Sword) een belangrijke rol gaat spelen in het vervolg op Fantastic Beasts and Where to Find Them. Hij zal te zien zijn als Dumbledore, in de eerdere Potter-films het schoolhoofd van Zweinstein en een van machtigste tovenaars uit het Potter-universum.

Logischerwijs zal hij de jonge versie van 'Albus Perkamentus' spelen, als hij nog niet het hoofd van de tovenaarsschool is. In Fantastic Beasts 2 is hij de Transfiguratieprofessor is en tevens een tijdsgenoot van Gellert Grindelwald, de charismatische duistere tovenaar die gelooft dat tovenaars superieur zijn ten opzichte van Muggles en No-Majs. In de Potter-filmreeks speelden wijlen Richard Harris (deel 1 en 2) en Michael Gambon de rol.

Het script voor de tweede film in de reeks van vijf is al geschreven door J.K. Rowling en in de film keren onder meer Eddie Redmayne (Newt Scamander), Katherine Waterston (Porpentina Goldstein), Alison Sudol (Queenie Goldstein), Dan Fogler (Jacob Kowalski), Ezra Miller (Credence Barebone) en Johnny Depp (Gellert Grindelwald) terug.

De regie ligt opnieuw in handen van David Yates en de verschijningsdatum staat vast op 15 november 2018.



NieuwsFilm

meest populair