Meer over titel 'The Last Jedi', 'Star Wars IX' en de Skywalker-saga

Meer over titel 'The Last Jedi', 'Star Wars IX' en de Skywalker-saga

Veel nieuwe details over Star Wars-franchise!

Na de Star Wars: The Last Jedi-panel van gisteren werd er nog met verschillende media nagesproken over de details die prijs zijn gegeven. Hieronder meer over de titel The Last Jedi en de toekomst van de Skywalkers in de saga.

Toekomst Skywalker-saga


De Star Wars-sagafilms gaan veelal over de familie Skywalker, met Anakin Skywalker / Darth Vader, Luke Skywalker, Leia Organa en Ben Solo / Kylo Ren als de voornaamste gezichten. Het familieverhaal speelt ook een belangrijke rol in de huidige sequel-trilogie.

Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy tegenover Fandago over hoe ze hiermee wel of niet verder gaan na Episode IX: Ik denk zeker dat er meer films na negen komen. Of deze wel of niet verder gaan met de Skywalker saga... weet je, George wilde altijd negen films maken en of we daarmee verdergaan of niet is iets waar we nu over praten. Als het verhaal het rechtvaardigt, dan doen we het zeker. Als het daadwerkelijk inspireert tot nieuwe ideeën, dan zullen we die weg inslaan. We weten het nu gewoon nog niet."

Leia niet in Star Wars IX

Tegenover ABCNews heeft Kathleen Kennedy aangegeven dat Carrie Fishers Leia Organa niet te zien zal zijn in Star Wars IX. Dit gaat in tegen eerdere geruchten, aangewakkerd door Fishers broer. Kennedy gaf aan dat Todd Fisher waarschijnlijk "verward" was toen hij dat zei.

Fisher zal uiteraard wel te zien zijn in Episode VIII. Verder zei Kennedy het volgende over Fisher tegenover Yahoo: "We hebben het script van IX nog niet gelezen. Carrie had een belangrijke rol in het verhaal. Dat wilde zij en ik ook. Maar dit kan nu natuurlijk niet doorgaan."

Titel The Last Jedi is enkelvoudig

Na de onthulling van de titel Star Wars: The Last Jedi vroeg de fanbase zich af of deze enkel- of meervoudig zou zijn. Regisseur Rian Johnson heeft nu duidelijkheid gegeven tegenover Good Morning America: "Het is grappig. Er wordt veel naar gevraagd sinds de onthulling, maar ik heb er nog nooit over nagedacht. Het lijkt mij de meest oninteressante vraag. In mijn gedachte is de titel enkelvoudig. Het is enkelvoudig. Zeker weten."

Hiermee kan definitief gezegd worden dat de titel verwijst naar Mark Hamills Luke Skywalker. Zeker gezien zijn laatste zin in de trailer: "I know only one truth, it's time for the Jedi to end" Meer weten over de trailer?

NieuwsFilm

meest populair